NBI/B: Nehéz mérkőzésen arattunk értékes győzelmet

MEAFC-Miskolc - OSE Lions 77-82

Dátum: 2019. febr. 27.MEAFC-Miskolc - OSE Lions 77-82 (19-18, 25-32, 19-13, 14-19)


Helyszín: Miskolci Egyetemi Körcsarnok (150 néző)
Játékvezetők: Fodor, Gál, Gergely

OSE: Abell 32/3, Hegedűs 2, Kiss 2, Nshimba 3, Mohácsi 14/6
Csere: Kucsora 7/3, Anda 2, Sömenek 7/3, Zsíros 7/3, Karanfilovski-, Bán 6/3

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

A tabellán a kilencedik helyen álló és a héten komoly változásokon áteső MEAFC csapatához látogattunk. Ellenfelünk egy korábban már a Piros csoportban is játszó amerikai kosarassal, Austin Thorntonnal erősített, valamint reaktivált két korábbi játékost Szögi és Fazekas személyében. Sajnos nálunk Illés sérülés és Burai betegség miatt nem szerepelt. A mérkőzésen számunkra fontos volt az is, hogy visszatérjünk a győzelmek útjára az utolsó két bajnoki mérkőzés elvesztése után.

Nagy küzdelem jellemezte az első perceket, ami mindkét fél részéről több hiba elkövetését hozta magával. Úgy tűnt, hogy a MEAFC talál előbb a helyes útra, de csapatunk szorosan maradt a nyomában, ami 1 pontos negyed végi differenciát eredményezett. Ebben a negyedben még kifejezetten jól semlegesítettük az új amerikaijukat, hisz csak 3 pontnál tartott.

meafc_ose1.jpg

A második etapban aztán mindkét csapat a támadójátékot kezdte előtérbe helyezni, ami a mi csapatunknak sikerült jobban, hisz a 14. percre 5 pontos előnyt szereztünk. Ebben a szakaszban már a külső dobásaink is kezdtek beesni. A negyed hátralévő részében is háttérbe szoruló védekezések mellett mindkét csapat nyílt támadójátékot játszott, viszont folyamatosan vezetve a félidőre 6 pontos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe egy igazán kosárgazdag és általunk megnyert 32:25-ös negyed végén. A harmadik negyedet egy kicsit pontatlanabbul kezdtük, aminek az lett az eredménye, hogy főleg Thornton révén a játékrész közepére ismét egyenlő állást jegyezhettünk. Hiába volt a félidő első időkérése, újabb hibák után a 27. percre 5 pontos hazai előnyt mutatott a tábla. 

meafc_ose2.jpg

A második időkérés szerencsére meghozta a változást, hisz keményebb védekezéssel és jobb támadójátékkal a negyed végére ismét egyenlő lett az állás. Az utolsó játékrészben dolgoztunk úgy védekezésben, ahogy elterveztük, hisz a negyed elejétől kézben tartottuk az irányítást ami azt eredményezte, hogy folyamatosan 5-8 pontos előnyünk volt. Ebben a szakaszban jó csapatmunkát mutattunk védekezésben, valamint támadásban is megtaláltuk a jó befejezéseket. Egy nehéz mérkőzésen sikerült értékes győzelmet aratnunk, ami jó alap lehet a folytatáshoz. Mindkét csapatban akadt egy extra teljesítmény, nálunk Abell, náluk Thornton személyében. Reményeink szerint a Veszprém ellen már mindenki bevethető lesz, folytatás vasárnap.

Sebastjan Krasovec: „Szeretnék gratulálni a csapatomnak, nagyon nehéz idegenbeli győzelem volt, főleg úgy, hogy az ellenfélnek volt egy jó játékosa, a mi oldalunkon pedig hiányzott az irányítónk Illés Máté személyében. Az önbizalom visszaszerzése érdekében nagyon fontos győzelmet arattunk."

Hozzászólások