NBI/B: 9/9 - Győzelmet érő védekezés

MEAFC - OSE Lions 64-75

Dátum: 2017. nov. 17.MEAFC - OSE Lions 64 - 75 (19 -15, 7 - 14 , 21 - 28, 17 - 18)


Helyszín: Miskolc (350 néző)
Vezette: Balogh, Sallai, Bács

OSE: Madár 6/6, Illés 5, Kovács 13/3, SPAGNOLO 19, Bödör 4
Csere: ZSÍROS 13, Kiss K. 10/3, Burai 5, Kiss Á. -, Sömenek -

Jók: Zsíros, Spagnolo

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

B-csoportos szinten roppant agresszív védekezéssel rukkolt elő a hazai alakulat, bőven a faulthatáron, aminek kedvezett is a játékvezetői felfogás. Ilyen agresszivitással idén még nem találkoztunk, nem is ízlett csapatunknak ez a stílus. Minden betörésünknél betömörültek a trapézon belülre, amiből rendre labdákat szereztek és gyors kosarakat dobtak. Szögi és Drahos volt nagyon elemében, el is húztak tíz ponttal bő hat perc alatt. Ezek után sikerült kissé rendezni a sorokat, a negyed végéig már nem kaptunk pontot, viszont szereztünk hatot, négy pontra mentve a játékrészt.

meafc_ose_1.jpg

A folytatásban mindkét gárda a védekezésre helyezte a fő hangsúlyt, nagyon fizikális játék jellemezte a találkozót, rengeteg munkával szép lassan kezdett átfordulni a meccs. Hogy számszerűsítsük is erőfeszítéseinket, hat perc alatt három! egységet engedélyeztünk ellenfelünknek, a negyedre lebontva pedig hetet. Igaz, mi is csak 14-et tettünk hozzá a kezdeti 15-höz, de kevesebb hibával játszottunk, Spagnolo és Zsíros pedig dominált a lepattanóknál, második szándékból is eredményesek tudtak lenni. Három pontos előnnyel állhattunk neki a nagyszünet után a derbinek, láthatóan próbáltak a csapatok változtatni és megtalálni a réseket a másik védelmén, ami sikeresnek is bizonyult. Jobban járattuk a labdát, amiből több helyzetet sikerült kialakítani, és ezeket jó százalékkal sikerült is értékesíteni. Kezdett egyensúlyba kerülni a belső és a külső poszt, jobban széthúzva a miskolciak bunker védekezését. Egy híján ugyanannyi pontot juttattunk be a hazai gyűrűbe tíz perc alatt, mint azt tettük a teljes első félidőben. Madár és Kiss K. is betalált a triplavonalon túlról, Illés és Burai pedig jól bontottak. Előbbi eredményesen fejezett be két betörést, utóbbi pedig szép leosztásokkal szolgálta ki az alapvonalról jó ritmusban belépő Kovácsot, könnyű kosarakat szerezve ezzel.

meafc_ose_2.jpg

Kerek tízessel futhattunk neki a záró játékrésznek. Utolsó energiáikat próbálták hasznosítani a vendéglátók, de nem igazán tudtak látótávolságon belülre kerülni, sőt, a negyed derekára már 14 pontos előnyünk is volt, a gyatra büntetőzésünk ellenére is (33/15). Bödör hozott új energiákat a parkettre, fontos találatokat és lepattanókat szerezve. A mérkőzésre jellemző paprikás hangulat, és a sikertelen hazai felzárkózás folyományaként Szöginél gurult el az a bizonyos, holt időben fellökve Kovácsot, amit kiállítással „díjaztak" a játékvezetők. Külső dobások formájában próbálta még menteni a menthetőt a MEAFC, ám csak a lecsorgó labdákból voltak olykor sikeresek, míg mi taktikus játékkal hoztuk le a végjátékot.
A gyenge külső dobószázalékunk és büntetőzésünk ellenére magabiztosan húztuk be az újabb rendkívül fontos találkozót, az idei legjobb védekezésünknek köszönhetően. Méltán ünnepelhette csapatát a záró dudaszó után szépszámú szurkolótáborunk.

meafc_ose_3.jpg

Vavra András: „Először is nagyon köszönjük, hogy ennyien elkísértek minket és buzdították a csapatot. Nehezen alkalmazkodtunk ehhez az agresszív védekezéshez, de sikerült hozzá keményednünk, és megtalálni ellene a megfelelő támadási variációkat. A védekezésünk a legszilárdabb, legfegyelmezettebb volt idén a kezdő öt perc kivételével, örülök, hogy végre sikerült ebben is továbblépnünk, amire szükség is volt a dobószázalékunk miatt. Ezen az úton tudunk hosszútávon eredményesek lenni, ha még ehhez visszajön a támadás is, az lesz a csapat igazi arca. Gratulálok a srácoknak, nagy győzelem volt!”

Hozzászólások