NBI/B: Győzelemmel zártuk az alapszakasz első körét

MTK Törökbálint - OSE Lions 84-97

Dátum: 2018. jan. 06.MTK Törökbálint - OSE Lions 84 - 97 (22-23, 17-17 , 22-31, 23-26)


Helyszín: Törökbálint (300 néző)
Vezette: Gaál, Lövei, Major

OSE: MADÁR 14/12, ILLÉS 13/3, Kovács 6, SPAGNOLO 28/3, Bödör 4
Csere: Zsíros 6/3, Schuj -, KISS K. 16/9, Kiss Á. -, Sömenek 6/3, Bogatin -, Balla -

Jók: Madár, Illés, Spagnolo, Kiss K.

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Szép számú szurkolótáborunk lelkes bíztatása mellett kezdhettük meg az új évet Törökbálinton az idei alapszakasz első körének utolsó összecsapásán. Úgy tűnt, a hazaiakat is feldobta a hangulat, nagy elánnal vetették magukat a meccsbe, főleg Boinitzer révén tudtak rendre eredményesek lenni, de a mieink sem akartak lemaradni a pontgyártásban. Sőt, a negyed vége felé mi tudtunk ellépni hét ponttal, de a játékrész utolsó másfél percében egy 6:0-ás rohammal visszazárkóztak a hazaiak.
mtk-ose_1.jpg

A második részben fej-fej mellett haladtak a csapatok, inkább a küzdelem dominált, mint sem a játék szebb elemei. Nem igazán találtuk a ritmust, rengeteg eladott labda jellemezte csapatunkat, de védekezésben tudtuk kompenzálni hibáinkat, így maradt az első tíz percben megszerzett egy pontos előnyünk.
Fordulás után aztán egy fokozattal feljebb kapcsoltak a srácok, kemény védekezés és gyors támadások jellemeztek minket, pillanatok alatt tíz pontot rámolva ellenfelünk gyűrűjébe, míg a miénk érintetlen maradt. Madár és Spagnolo is nagyon elemében volt ekkor, végre jöttek a kinti dobások is, Kiss Kornél pedig magabiztosan irányította társait. Hazai időkérés után öt ponttal jelezte az MTK, hogy nem kívánják eldőltnek tekinteni a mérkőzést, de hiába volt minden felzárkózási kísérlet, mindig volt egy-egy szép egyéni megoldás vagy 2:2 kombináció, amiből eredményesek voltunk, így az utolsó etapra tíz egységnyi fórral vághattunk neki.
mtk-ose_2.jpg

Nagyon fizikális játék jellemezte a záró rész első hat-hét percét, látótávolságon belül is maradtak a vendéglátók, ám ekkor Madár, Zsíros, Spagnolo és Illés is betalált a triplavonalon túlról, végleg eloszlatva minden kétséget a győztes kilétét illetően, 17 ponttal is vezettünk már ekkor. Támadásban a szokásosnál kissé indiszponáltabb Kovács is szép akciót villantot, az utolsó döfést pedig Kiss K. triplája jelentette másfél perccel a vége előtt. Innen már minden játékosunk szerepet kapott, így nem nőtt már a különbség, de magabiztosan hoztuk le a derbit, ami megtörte az MTK elleni idegenbeli sikertelenségünket, először sikerült ugyanis diadalmaskodnunk ezen a pályán.
mtk-ose_3.jpg

Vavra András: „Várható volt, hogy az ünnepek után nehezebben találjuk meg a saját ritmusunk, az első félidőben ez látszott is. Aminek viszont nagyon örülök és erre fel is hívtam a csapat figyelmét, hogy ezt ellensúlyozni tudjuk, még több fizikumot kell beletenni a meccsbe, hogy biztosan tudjuk hozni azt. Ennek maximálisan eleget tett a csapat, a második félidőre pedig már megvolt a kinti-benti egyensúly, dobtunk 11 triplát és a centereink is jól dolgoztak palánk alatt kivétel nélkül. Ami még kiemelendő, hogy Spagnolo extra teljesítménye mellett rengetegen tudtak előlépni, ami az önzetlen játéknak is köszönhető, idénycsúcsot jelentő 29 asszisztot osztottunk ki, ez remek. Köszönjük szurkolóink biztatását is, kitűnő hangulatot hoztak ehhez a szép győzelemhez."

Hozzászólások