NBI/B: Elvettük a Nyíregyháza hazai veretlenségét

Nyíregyháza Blue Sharks - OSE Lions 85-89

Dátum: 2019. jan. 08.Nyíregyháza Blue Sharks - OSE Lions 85-89 (25-20, 21-27, 22-19, 17-23)


Helyszín: Nyíregyháza, Continental Aréna
Játékvezetők: Pozsonyi, Balogh, Borgula

OSE: Abell 18/6, Hegedűs 14/6, Illés 16/3, Nshimba 5, Mohácsi 28/9
Csere: Kiss. K. 1, Kiss Á.-, Anda 2, Sömenek 2, Zsíros 3/3, Karanfilovski-, Burai-

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

Az új esztendő első mérkőzésére az élbolyban tanyázó és a saját pályáján még veretlen Nyíregyháza otthonába látogatott csapatunk. Ellenfelünk a mérkőzés előtti héten új játékost is igazolt, ami nehezítette az ellenük való alapos felkészülést. Az OSE Lions ezzel szemben sérülés miatt nélkülözni kényszerült Bán Tibort. Ilyen előjelekkel és egy fárasztó, igazi téli utazással a lábakban kezdődött a mindkét félnek rendkívül fontos találkozó.

Mindkét fél nagy elszántsággal vetette magát a küzdelembe, ami kiegyenlített teljesítményt jelentett mindkettő oldalon. A negyed elején főleg Illés szép betöréseiből és jól végigjátszott játékokból gyűjtötte csapatunk a pontjait, míg az ellenfél rosszul védett betörésekkel, valamint extra külső dobásokkal tartotta a lépést, sőt eladott labdáink miatt a negyed végére 5 pontos előnyt is szerzett. A második negyed a felzárkózással indult, ami azt jelentette, hogy a 15. percben már csapatunk vezetett. Ebben a szakaszban Abell határozott támadójátéka, Hegedűs jó ütemben dobott külső dobásai és Mohácsi eredményes befejezései miatt tudtunk fordítani. A negyed hátralévő részében felváltva vezettek a csapatok, végül mi mehettünk előnnyel a nagyszünetre. Az látható volt, hogy amennyiben nem vétünk felesleges hibákat az eladott labdák terén, valamint a külső betöréseket megfelelően kontrolláljuk, nem lehet gond. Örömteli volt az első játékrészben, hogy az új játékosukat sikerült nagyon jól kikapcsolni.

nyiregy_ose1.jpg

A harmadik negyedben tovább folytatódott a kemény, férfias küzdelem, amiből a negyed közepe tájára állandósulni látszott a 4-6 pontos előnyünk. Közben az ellenfél egészpályás zónára és saját térfelén is zónára váltott, ami okozott némi zavart csapatunknál. A védekezés váltás azt eredményezte, hogy a negyed végére ismét fej-fej mellett haladt a két csapat, sőt a negyed végén már ismét ott volt az előny. Az ellenfél lendülete egészen a 33. percig tartott, amikor is előnyük 7 pontosra növekedett. Időkérésünk után aztán teljesen megváltozott a játék képe, fokozatosan csökkentettük az előnyt, majd a 35. perctől lépésről-lépésre növeltük a különbséget, ami a 9 pontos differenciát is elérte. Ebben a szakaszban különösen Mohácsi jeleskedett a pontszerzésben, de a többiek is taktikusan, jól támadtak és stabilan védekeztek. Az utolsó percek büntető párbajában a Nyíregyháza még közelebb került, de a győzelem nem forgott veszélyben.

nyiregy_ose2.jpg

Elmondható a mérkőzésről, hogy rendkívül fontos győzelmet sikerült aratni, egy kifejezetten jó csapat otthonában, megszakítva veretlenségüket. A csapat nem játszott folyamatosan jól, de akarattal és szívvel, valamint néhány jó egyéni teljesítménnyel minden rossz szakaszon túl tudott lépni. Kiemelkedő volt a csapat lepattanózása, hisz hússzal több labdához jutottunk így. Szintén figyelemre méltó, hogy a 3 pontos dobásokat idegen pályán 50 %-al értékesítettük. Ami ezen a meccsen nem működött jól azon tovább kell dolgozni, hogy céljainkat teljesíteni tudjuk.

Sebastjan Krasovec: „Ahogyan számítottunk rá, egy nehéz idegenbeli mérkőzés volt. Sérülések és influenza is nehezítette a hosszú szünetet az utolsó mérkőzésünk óta, de sikerült így is győzelemmel kezdeni a szezon második felét. Küzdöttünk az egész mérkőzésen, a lepattanókért vívott sikeres harc hozta el nekünk ezt a fontos győzelmet ezen az estén."


Hozzászólások