NBI/B Nyugati csoport: Küzdelmes mérkőzésen győztünk a Sopron ellen

SMAFC-NYME - OSE Lions 66 - 72

Dátum: 2016. márc. 25.SMAFC-NYME - OSE Lions 66 - 72 (18 - 15, 18 - 18 ,16 - 20, 14 - 19)


Helyszín: Sopron (200 néző)

Vezette: Tóth, Benedek, Németh

OSE: WEHNER 8, Bocsárdi -, VUJOVIC 14, Kiss 6/3, Burai 7

Csere: Sonyák 7/3, GORZSÁS 15/3 , Zrínyi 4, Keller -, Ughy -, Tanács 11/3

Edző: Vavra András

Jók: Gorzsás, Wehner, Vujovic

Szép számú közönség kísért el minket Sopronba is, garantálva a jó meccshangulatot. Ez a SMAFC-ot tette elszántabbá, jobban kezdték a mérkőzést, haraptak rendesen, így hamar tíz pontos előnyre tettek szert. Mindig akadt náluk valaki, aki jót húzott, érezhető volt már az elején, hogy nehéz mérkőzés lesz.

Támadásban akadozott a gépezet, több volt az egyéni próbálkozás, nem igazán alakult ki kollektív játék.

A küzdelemre nem lehetett panasz, nagy erőket mozgósítva jöttünk vissza a meccsbe, de nem ültek a kinti dobások, emiatt egy utolsó másodperces triplával hazai előnyt mutatott félidőben az eredményjelző.

Nagy energiával jött ki fordulás után mindkét társulat, ment a birkózás, keményen dolgoztak a csapatok, de előnyre egyik fél sem tudott szert tenni a harmadik felvonásban sem.

Aztán a negyedik negyedben robbantottunk, pillanatok alatt rájuk pakoltunk tíz pontot, amit már okosan meg is tartottuk a mérkőzés végéig.

Látszott a srácokon, hogy jó páran lélekben már a rájátszásnál vannak, így egy kicsit nehezebbre sikeredett az összecsapás. De mikor kellet, meg tudtuk mutatni az oroszlánkörmeinket, három perc jó játékkal sikerült behúznunk a derbit.

Vavra András: „Látszik a SMAFC-on, hogy jó munka folyik, jobb csapat annál, mint amit a tabellán elfoglalt helyezésük mutat. Ez tipikusan ’a győzelmet nem kell magyarázni’ mérkőzés volt. Nem volt szép, de nagyot küzdöttünk.”

Hozzászólások