NBI/B: Hullámzó volt a játékunk

OSE Lions - BKG-Príma SE 80-82

Dátum: 2019. febr. 22.OSE Lions - BKG-Príma SE 80-82  (20-16, 18-25, 22-13, 20-28)


Helyszín: Krajnyik „Akác" András Sportcsarnok (636 néző)
Játékvezetők: Boros, Kulcsár, Surányi

OSE: Abell 14/3, Illés 5/3, Hegedűs 9, Nshimba 3, Mohácsi 16/9
Csere: Kiss K.-, Burai -, Bán 12/12, Anda 5, Zsíros 8/6, Kucsora 8, Sömenek-

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

A tabella harmadik és negyedik helyezett csapatai néztek farkasszemet ezen az estén az oroszlányi csarnokban.

Csapatunk koncentráltan játszva ragadta magához a kezdeményezést a mérkőzés elején. Ez gyors időkérésre sarkallta az ellenfél edzőjét 11:2-es állásnál. Ezután elsősorban Berger eredményes játékával zárkózni tudott a BKG, a negyed végére 4 pont előnyünk maradt. A második negyed elején kapkodva, pontatlanul játszottunk, aminek az lett a következménye, hogy az ellenfél a 13. percben először vette át a vezetést. A negyed hátralévő részében mindkét csapat sokat hibázva, idegesen játszott, de ellenfelünknek a félidőre így is sikerült 3 pontos előnyt kicsikarni.

ose_bkg1.jpg

A második félidő úgy indult, hogy lépésről-lépésre haladva először sikerült fordítani a 24. percben, majd a negyed végéig ez az előny 8 pontosra is hízott. Annak ellenére volt ez így, hogy nagyon sok tiszta helyzetet rontottunk el. Ez a negyed volt azonban az, amikor végre hatékonyan védekeztünk. Az utolsó etapban a 34. percig tartottuk a 6-8 pont közti előnyt, viszont ezután eladott labdákból és védekezési hibákból ellenfelünk ismét fordított és a 37. perctől már végig ők vezettek. Keményen harcoltunk a fordításért, de sajnos a másik oldalnak mindig volt válasza. Még a legvégén is volt egy hárompontos kísérletünk, ami sajnos nem ért célba, így a győzelem a másik félé lett. 

ose_bkg2.jpg

A csapatnak ezen az estén váltakozva voltak jó és rossz periódusai. Ebből a pozitív részek a koncentrált játéknak és jó védekezésnek voltak köszönhetőek, időszakosan jó egyéni teljesítményekkel kiegészülve. A rossz szakaszokban védekezési hibák és elrontott támadások jellemeztek bennünket. Az ellenfél nem érdemtelenül szerzett győzelmet, hisz végig szoros meccsre kényszerített bennünket és éltek azokkal a lehetőségekkel, amit a mi hibáink adtak számukra. A hátralévő mérkőzésekre feltétlenül javulni kell abban, hogy ne legyen ennyire hullámzó a játékunk.

Sebastjan Krasovec: „Gratulálok az ellenfelünknek! Jobban akarták a győzelmet mint mi, jobban küzdöttek, harcoltak minden labdáért és ez döntötte el a mérkőzést."

Hozzászólások