NBI/B: Ismét 100 pont felett

NBI/B: OSE Lions - Bonyhádi KSE 102-54

Dátum: 2018. okt. 05.OSE Lions - Knipl Kft. Bonyhádi KSE 102-54 (28-17, 20-10, 28-16, 26-11)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác" András Sportcsarnok (804 néző)
Játékvezetők: Hervay Tibor, Major Ádám, Horváth Csongor Béla

OSE: Nshimba 9, Abell 8, Mohácsi 7/3, Hegedűs 6/6, Illés 5/3 
Csere: Kiss K. 7/3, Anda 18, Balla 2, Kiss Á. 11/3, Zsíros 13/6, Dragasevic 9/3, Burai 7/3

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

Az alsóházban tanyázó ellenféllel szemben csak a biztos győzelem megszerzését tartotta előzetesen mindenki a meccs céljának. Ennek szellemében kezdődött a küzdelem, de az első néhány percben még akadozott a gépezet, hisz hiába jöttek a kidolgozott helyzetek, a nehéztüzérség pontatlanul célzott. Az ellenfél bátran vállalva a helyzeteket sikeres akciókat vezetett, amihez néhány védekezésbeli pontatlanság is vezetett. Vezetőedzőnk meglepően gyorsan kikérte idejét, amivel sikerült rendezni a sorokat. Innentől fokozatosan növekedett az előnyünk, sorban lépett mindenki pályára.

ose_bonyhad1.jpg

Ez a félidőre azt jelentette, hogy a nevezett játékosok egy kivétellel már pályára tudtak lépni és egyre hatékonyabbá váló védekezéssel sikerült 20 pont körüli különbséget kialakítani, melyből kezdő és csere játékos egyaránt kivette részét. Ami nagyon fontos volt még, hogy a palánk alatti dominanciát sikerült megteremteni, hisz két és félszer több lepattanót gyűjtöttünk be, amiből jól játszottuk a gyorsindításos játékunkat.

ose_bomyhad2.jpg

A második félidőben is folytatódott az előny fokozatos növelése. Ebben a játékrészben még az elsőnél is több lehetőséget kaptak azok a játékosok, akik a korábbi meccseken keveset játszottak, vagy nem voltak a keretben. Minden játékosunk élt a bizalommal és biztató teljesítményekkel jelezték azt, hogy lehet számítani rájuk. Folyamatosan rotálta vezetőedzőnk a csapatot, ami azt is eredményezte, hogy ellenfelünk az utolsó negyedre elkészült az erejével. Az utolsó negyedet jóformán végig, főleg a fiatal, keveset szereplőkkel játszottuk, de ők is tovább növelték a különbséget, majd Anda büntetőjével, a közönség ovációja közepette újra átléptük a 100 pontos küszöböt.

Tudatosan osztotta el az időket a szakmai stáb ezen a mérkőzésen, hisz látni kellett ki mire képes mérkőzés helyzetben, valamint azt is teszteltük, hogyan működik egy ilyen bő rotáció. Igazán alig volt olyan játékos, aki 20 percnél többet játszott, de a teljesítmények is a több lábon állást tükrözték. Örömteli volt látni néhány jó egyéni teljesítményt a fiatalabb kontingenstől és az is üde színfolt volt, hogy minden pályára lépő játékosunk pontot tudott szerezni. A szépszámú közönség végig élvezte a sokszor látványos játékot és örült a csapattal együtt az újabb győzelemnek.

Sebastjan Krasovec: „Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak! Egy jó mérkőzést játszottunk aminek az alapja a hatékony védekezés volt. Örülünk a győzelemnek és megyünk tovább a következő mérkőzésre!"

Hozzászólások