NBI/B: Megérdemelten győztünk

OSE Lions - BUDAFOK 87-58

Dátum: 2019. márc. 22.OSE Lions - BUDAFOK 87-58  (24-13, 16-14, 25-21, 22-10)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác" András Sportcsarnok (767 néző)
Játékvezetők: Gaál, Esztergályos, Lövei

OSE: Abell 6/6, Hegedűs 12/6, Illés 8/3, Nshimba 4, Mohácsi 12/6
Csere: Kucsora 8, Anda 5, Kiss 6, Sömenek 6/6, Zsíros 11, Burai 7/3, Bán 2

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

A play-off helyezésért még harcban lévő Budafok csapata volt a vendégünk az e heti derbin. Csapatunk két minimális különbségű vereséget követően szállt harcba a győzelemért, ami azt is jelenthette, hogy a 3. helynél már nem lehetett rosszabb a pozíciója a rájátszás előtt.

Úgy indult a mérkőzés, ahogy a hazai alakulat szerette volna, bár a védekezésbe csúszott olykor-olykor hiba, de a negyed végére fokozatosan 11 pontosra növekedett az előny. Elsősorban távoli jó dobásokkal tudtuk ezt elérni. A második negyed kiegyenlítettebb játékot hozott, mely során a Budafokban Jilling és Horváth tartotta a lépést a hazaiakkal. Az utolsó három perc figyelmetlenségei miatt kissé közelebb került az ellenfél, aminek következtében a 18 pontos előny 12 pontosra apadt.

ose_budafok1.jpg

A harmadik negyedben csapatunk tovább építgette az előnyt, lassan araszolgatva a negyed végén 17 pontra nőtt a differencia. Az utolsó játékrészben felszabadultan és sokoldalúan játszó hazaiakat és erejükkel elkészülő, egyre inkább statiszta szerepet játszó vendégeket láthatott a publikum. Jó védekezéssel és eredményes támadásvezetéssel a mérkőzés végére lassan a harminc pont közelébe ért a különbség.

ose_budafok2.jpg

Fontos és megérdemelt győzelmet arattunk, ami örömteli, hogy minden játékosunk pályára lépett és valamennyi pontot is tudott szerezni. Tovább kell ezt a jó formát menteni az elkövetkező feladatokra is.


Sebastjan Krasovec : „Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! A Veszprém elleni mérkőzés óta ki voltunk már éhezve az újabb győzelemre, szóval boldogok vagyunk. Ezen az úton kell mennünk tovább, mert a rájátszás közeledik."

Hozzászólások