NBI/B: Győzelem a Honvéd ellen

OSE Lions - Budapesti Honvéd SE 86-69

Dátum: 2018. dec. 04.OSE Lions - Budapesti Honvéd SE 86-69  (20-14, 24-20, 20-20, 22-15)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (509 néző)
Játékvezetők: Kulcsár, Dr. Szakáll, Bagi

OSE: Abell 18/6, Illés 8/6, Hegedűs 5/3, Nshimba 6, Mohácsi 20/9
Csere: Kiss K. 5/3, Anda 6, Bán 6, Karanfilovski -, Sömenek -, Zsíros 12/3, Burai -

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

A csapat ellenfele az utóbbi időben egyre jobb teljesítményt produkáló, jó formában lévő Honvéd csapata volt. Az utóbbi mérkőzéseiken, bár nem tudtak nyerni, kifejezetten jó mérkőzéseket játszottak, többek között a Veszprém csapatával is. Természetesen a hazai fiúknak is rendkívül fontos volt, hogy a pápai fiaskó után egy biztos győzelemmel folytassák a szereplést.

Mindkét csapat nagy elszántsággal vetette magát a küzdelembe, ami viszont az első néhány percben inkább sok hibát eredményezett a befejezéseknél. Csapatunk talált előbb magára, elsősorban jól végrehajtott külső dobásokkal, valamint Abell szép betöréseivel. Jól zártuk a palánk alatti területet is, amit sok lepattanó szerzésével értünk el. Ellenfelünk néhány bravúrkosárral maradt a nyomunkban csupán.

ose_honved1.jpg

A második negyed is hasonlóan alakult, annyi változott, hogy ellenfelünk dobóhatékonysága kissé feljavult, ami miatt hiába dolgoztunk ki tiszta helyzeteket és fejeztük be szép megoldásokkal akcióinkat, csak négy plusz pontot tudtunk rátenni az első negyed végeredményére. A harmadik negyed teljesen kiegyenlített küzdelmet hozott, amelyben többször úgy tűnt tudjuk növelni az előnyünket, de ellenfelünk mindig visszajött a tíz pont körüli eredményre.

ose_honved3.jpg

Az utolsó negyedben aztán újra visszataláltunk a hatékony külső dobásokhoz, elsősorban Mohácsi révén, de emellett a védekezésünk is tovább szigorodott, úgyhogy az előny a 20 pontos különbség közelébe nőtt, amit jelentősen az sem változtatott, hogy az utolsó percekben többet cserélt vezetőedzőnk.
Igazi férfias, harcos mérkőzést vívott a két csapat, kemény, fizikális küzdelem zajlott a pályán. Csapatunk felvette a kesztyűt és jól alkalmazkodott ehhez a fajta kosárlabdához. Az utóbbi napok történései után rendkívül fontos volt a győzelem megszerzése, amit igazi jó csapatmunkával értünk el. A folytatásban is hasonló erényeket kell felmutatnunk és tovább javítani a hibákat.

Sebastjan Krasovec: „Gratulálok a játékosaimnak a jó mérkőzéshez! Fegyelmezetten védekeztünk az egész találkozón, kevés hibát vétettünk. Törekednünk kell arra, hogy ebbe az irányba haladjunk tovább és mérkőzésről-mérkőzésre fejlődjünk, hogy a múlt heti kupamérkőzéshez hasonló ne fordulhasson elő."

Hozzászólások