NBI/B: Elvettük a Veszprém veretlenségét

OSE Lions - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 89-84

Dátum: 2019. márc. 03.OSE Lions - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 89-84 (22-24, 21-9, 27-29, 19-22)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác" András Sportcsarnok (750 néző)
Játékvezetők: Benczur, Minár, Györfy

OSE: Abell 21, Hegedűs 12/9, Illés 4, Nshimba 2, Mohácsi 9/3
Csere: Kucsora 3, Anda 6, Kiss 12/9, Sömenek 2, Zsíros 10/3, Burai -, Bán 8

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

Csúcsrangadóra készült a két csapat az oroszlányi csarnokban megrendezésre kerülő mérkőzésen. Ennek megfelelő hangulat várta a küzdő feleket a feldobásnál.

Amilyen a hangulat volt, olyan elszántam kezdett mindkét csapat. Az elején csapatunk birtokolta a vezetést, aztán a Veszprém kapta el a fonalat és a 6. percre 10 pontos előnyig jutott. Ebben a helyzetben sem esett kétségbe az OSE, hisz szívósan küzdve a negyed végére 2 pontra faragta a hátrányt. A második negyed aztán azt a fajta játékot hozta, amit régóta várt mindenki. Pontosan védekezve és okosan támadva fordított a csapat, majd a félidőre 10 pontos előnnyel tudott pihenőre vonulni. 

ose_veszprem1.jpg

A harmadik etap elején újra éledezett a Veszprém, ami azt jelentette, hogy a 24. percre már csak egy pont maradt az előnyből. A játékrész hátralévő részében az eredmény úgy alakult, hogy 10 pont közelébe növekedett az előny, de volt 2-3 pontos differencia is. A negyedet 2 ponttal elveszítettük, de ettől függetlenül kézben tartottuk a mérkőzést.

ose_veszprem2.jpg

Az utolsó negyedben is minden labdáért, helyzetért öldöklő küzdelem folyt. Az eredmény alakulása kicsit ijesztően hatott a publikumra, hisz a 37. percben újra csak egy pont volt a differencia. A végjátékban azonban a mi akaratunk érvényesült, hisz taktikusan játszva növeltük az előnyt, amiből a végén 5 pont megmaradt. Rendkívül kemény meccsen diadalmaskodott csapatunk a listavezető ellen, amivel elvettük a 21 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát. Ez a győzelem reményt adhat a jó folytatáshoz és önbizalmat a play-off küzdelmeire.

Sebastjan Krasovec : „Gratulálok a csapatomnak! Nagy erőbedobásra volt szükségünk ezen a találkozón. Nagyon fizikális, küzdéssel és izgalmakkal teli mérkőzés volt ez. Örülünk ennek a hazai győzelemnek, de nincs idő ünnepelni, a bajnokság megy tovább."

Hozzászólások