NBI/B: Magabiztos győzelem a rangadón

OSE Lions - HOYA-PE Veszprém 81-74

Dátum: 2017. dec. 21.OSE Lions – HPE Veszprém 81 -74 (21 -16, 20 - 19, 18 - 17, 22 - 22)


Helyszín: Oroszlány (1037 néző)
Játékvezetők: Tőzsér, Vida J., Surányi

OSE: KOVÁCS 15/6, SPAGNOLO 8, Zsíros 6, ILLÉS 16/3, MADÁR 17/9,
Csere: Kiss K. 7/3, Bödör 6, Burai 4, Kiss Á. -, Sömenek 2,

Jók: Kovács, Spagnolo, Illés, Madár

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Madár kihagyott triplájával indult a mérkőzés, amire Körtélyesi pontosan válaszolt. Ezután felváltva estek a kosarak, egészen a negyedik percig, akkor sikerült magunkhoz ragadni a vezetést, ami, mint kiderült, a záró dudaszóig nem is változott. Zsíros szedett vissza két támadólepattanót és volt eredményes, Kovács is elemében volt, a csereként beállt Bödör mutatott be két szép centermunkát, Spagnolo és Illés pedig hatalmas munkát végzett védekezésben. Előbbi idénycsúcsnak számító ötször döngölte a parkettbe a veszprémi játékosokat.
ose_veszprem_1.jpg

Kiss Kornél és Sömenek is jó cserének bizonyult, Madár is megtalálta a dobóformáját, aminek köszönhetően tíz pont fölé kúszott a különbség a második negyed derekára. Már-már úgy tűnt, ezt a fórt meg is őrizzük a félidőt jelző dudaszóig, de Körtélyesi másképp gondolta, és az utolsó másodpercekben berámolt egy hármast, így nem dőlhettünk hátra fordulás után sem.
ose_veszprem_2.jpg

A 15 perces pihenőt követően is harcias OSE jött ki a parkettre, többször is átléptük a kétszámjegyű differenciát, de a Veszprém minden kis megingásunkat azonnal kihasználta, és bár a vezetés nem volt veszélyben, mégis látótávolságon belül tudtak maradni.
A záró játékrész kezdetén még agresszívabb védekezésre váltottunk és labdaszerzésekből tetemesnek mondható, 16 pontos előnyt építettünk, amire már nem volt válasza a tabella második fokát elfoglaló bakonyiaknak, csak az eredmény kozmetikázására futotta az erejükből. Tombolt a közönség, élvezetes, jó mérkőzést játszottak a felek, kiérdemelve a rangadó titulust.

ose_veszprem_3.jpg

Illés eredményes játéka mellett extrát nyújtott védekezésben is és visszalépett hét lepattanóért, Madár hát mögötti passza pedig vitte a pálmát aznap este. Kovács Gabi játszott a legsokoldalúbban, messze a legeredményesebb teljesítmény indexet produkálva (összehasonlításképp 30 VAL-t ért el a második legjobb Illés 17-e mellett), Spagnolo pedig lehúzta a rolót a ziccerezni próbáló veszprémiek előtt. Ezen az estén igazi CSAPAT voltunk újra, a két Kiss, Sömenek, Burai, Bödör és Zsíros is remek teljesítményt produkált, fölényesen hozva a lepattanóharcot és ellentmondást nem tűrő védekezést bemutatva.
Idei nézőcsúcsot is hozott az első két helyezett összecsapása, 1037 néző tekintette meg személyesen a találkozót és örülhetett az őszi elsőségünknek.
Békés, Boldog Karácsonyt kívánunk Mindenkinek!

Vavra András: „Az első perctől koncentráltan játszottunk és kontrolláltuk a meccset, ami nagy dolog egy ilyen erős ellenféllel szemben. Fegyelmezett volt a csapat kulcsszituációkban és végig kemény védekezést produkált. Jöttek jó egyéni teljesítmények is, amivel a jó csapatmunka mellett rangadót lehet nyerni. Idén szerintem most játszottunk a legjobban. Nagy dolog a megerősödött bajnokságban a 11-1-es mérleg, de minimum ilyen elszántsággal kell tovább dolgoznunk, hogy a kiharcolt előnyt megtartsuk az alapszakasz végéig. Gratulálok a srácoknak, nagyot játszottak, megérdemelnek néhány nap pihenőt! Kellemes Ünnepeket kívánunk, januárban találkozunk!”

Hozzászólások