NBI/B: Küzdelmes mérkőzésen maradtunk alul

OSE Lions - MAFC 69-75

Dátum: 2018. okt. 26.OSE Lions-MAFC 69-75  (15-20, 21-19, 13-19, 20-17)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (833 néző)
Játékvezetők: Surányi Gábor, Gaál István, Lövei László

OSE: Abell 30/3, Illés 2, Nshimba 6, Hegedűs 5/3, Mohácsi 6
Csere: Zsíros 4, Anda 5, Sömenek -, Kiss K. 11, Dragasevic -, Karanfilovski -, Kiss Á.-

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

Rangadóhoz méltó vehemenciával vetette bele magát mindkét csapat a küzdelembe. Nagy iram, de pontatlanságok jellemezték az első perceket. Mindkét csapat hibázott tiszta helyzetekből, majd úgy tűnt csapatunk nyugodhat meg előbb, hisz főleg Abell révén némi előnyt tudtunk kicsikarni. Számunkra aztán egy időre befagyott a pontgyártás, míg ellenfelünk egyre jobban ráérzett a játékra és kezdett előnyt felépíteni. Eredményes akciók révén kicsit visszakapaszkodtunk és így 5 pont hátrányba kerültünk a negyed végére. Mivel a MAFC rendkívül kemény védekezésének a bírói felfogás is kedvezett, többnyire külső vállalkozásokat erőltettek játékosaink, ezen az estén kevés sikerrel.

ose_mafc1.jpg

A második negyedben aztán a feljavuló védekezésünkre építve tudtunk könnyű indításokat is eredményesen befejezni, ami a negyed közepére azt eredményezte, hogy visszavettük a vezetést. Sajnos az etap végén, elsősorban védekezésbeli figyelmetlenségek következtében nemhogy növeltük volna az előnyt, hanem újra ellenfelünknek adtuk át a kezdeményezést, így 3 pontos hátránnyal vonultunk a szünetre.

ose_mafc2.jpg

A szünet után sajnos gyorsan 10 pont közelébe nőtt a különbség rossz támadásbefejezések és védekezési hibák elkövetése miatt, ami gyors időkérést eredményezett. Hiába próbáltuk rendezni a sorokat, továbbra is az ellenfél akarata szerint alakult a találkozó. Egyre inkább kilátástalan helyzetbe kerültünk, hisz a negyed közepén már tetemes 17 pontos hátrányt mutatott az eredményjelző. Ennek ellenére látszott a csapaton, hogy mindent megpróbál a fordítás érdekében, ami a negyed végére azt jelentette, hogy 10 ponton belülre kerültünk.
Az utolsó játékrészben is folytatódott a felzárkózás megkísérlése, aminek következtében néha felcsillant a remény, ezt azonban vagy a mi hibáink, vagy a MAFC ezen az estén rendkívül ponterősen játszó irányítójának egyéni extrái, vagy néhány erősen vitatható ítélet hiúsított meg. Még az utolsó percekben is ott loholtunk ellenfelünk nyakán, de nem tudtunk fordítást, vagy hosszabbítást kiharcolni. 

ose_mafc3.jpg

A mérkőzésen az döntött elsősorban, hogy a MAFC élni tudott azokkal a lehetőséggel, amiket a mi hatástalan külső dobásaink kínáltak. Abban a tekintetben is eredményesebbek voltak, hogy jobban alkalmazkodtak a bírói felfogáshoz. Csapatunk derekasan harcolt, de nem játszott hatékonyan és sajnos az is látszott, hogy a sérülések hagytak nyomot kulcsjátékosainkon is.

Sebastjan Krasovec: „Nagyon feszült mérkőzés volt ez mindkét csapat számára. A légiós játékosuk szinte egyedül oldotta meg a támadásokat, amire nem tudtunk megoldást találni. A támadójátékunkban voltak problémáink, illetve faultproblémáink is voltak mindjárt a mérkőzés elején. Illés Máténak az első 5 percben 3 faultja volt amely megnehezítette a további játékunkat. Még csak a szezon elején vagyunk, tehát korai lenne bármilyen következtetést levonni, keményen kell tovább dolgozni, felkészülni a következő mérkőzésekre és reméljük, hogy a visszavágó alkalmával vissza tudjuk szerezni a győzelmet."

Hozzászólások