NBI/B: Hibákkal teli győzelem

OSE Lions - MEAFC-Miskolc 74-72

Dátum: 2018. nov. 11.OSE Lions - MEAFC-Miskolc 74-72 (27-14, 17-27, 20-14, 10-17)


Helyszín: Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (622 néző)
Játékvezetők: Tóth, Esztergályos, Pécsi

OSE: Nshimba 7, Abell 11/3, Mohácsi 8/6, Illés 20/3, Sömenek 12/3
Csere: Kiss K. 5/3, Kiss Á. 3, Dragasevic -, Zsíros 4/3, Burai 2, Karanfilovski -, Anda 2

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

Egy olyan mérkőzés előtt álltunk, amelyet feltétlenül meg kellett nyernünk, egyrészt mert ez a helyezéseket tekintve elvárható volt, másrészt pedig elő kellett volna készíteni a Veszprém elleni mérkőzést. A találkozóra Hegedűs Gergely kapott pihenőt, így ő nem volt benne a rotációban.

Ennek az elvnek megfelelően kezdtük a mérkőzést, nagyon gyorsan, jó iramban játszva magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Védekezésben ugyan elkövetve hibákat, de 27 pontot dobva zártuk az első negyedet. Látványosan és gyorsan játszottunk ami bizakodásra adott okot a folytatást illetően. A második negyedben pontatlanok lettünk mindkét oldalon, védekezésben alkalmanként túlzott teret engedtünk olyan miskolci játékosoknak, akikről tudtuk, hogy mik az erősségeik. Ezt kihasználva sikeres külső dobásokkal ellenfelünk közel tudott jönni, így csupán 3 pontos előnnyel mehettünk a szünetre.

ose_meafc1.jpg

Úgy tűnt, hogy a második félidő elejét sikerül egy kicsit jobban megnyomni, hatékonyabb védekezéssel újra 10 pont környékére növeltük előnyünket. Az utolsó negyedben ismét hullámvölgybe kerültünk, a támadásaink hatékonysága lecsökkent. Hoztunk rossz döntéseket a végjátékban, de végül sikerült a mérkőzést megnyernünk. 

ose_meafc_2.jpg

El kell gondolkodni a hibákon és azokat ki kell javítani. Alaposan fel kell készülni a Veszprém elleni találkozóra, ahol ennél a teljesítménynél sokkal több fog kelleni!

Sebastjan Krasovec: „Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!"

Hozzászólások