NBI/B: Magabiztos győzelem hazai pályán

OSE Lions - MTK Törökbálint 92-61

Dátum: 2018. nov. 23.OSE Lions - MTK Törökbálint 92-61  (21-16, 21-15, 31-10, 19-20)Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, 624 néző
Játékvezetők: Surányi, Major, Kruk

OSE: Illés 17/12, Abell 12/6, Mohácsi 16/12, Nshimba 8, Hegedűs 7/3
Csere: Zsíros 12/12, Anda 12, Kiss K.-, Burai 6/3, Kiss Á.-, Sömenek 2, Karanfilovski -

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

Csapatunk ezen a hétvégén az MTK-Törökbálint ellen játszotta soron következő mérkőzését. A cél mindenképpen a győzelem megszerzése volt, valamint az is, hogy a veszprémi vereség után egy jó mérkőzésen térjünk vissza a győzelmek útjára.

Úgy tűnt, hogy szépen fokozatosan sikerül ellépni ellenfelünktől, ami azt eredményezte, hogy az első negyed vége felé a tíz pontos különbség közelébe kerültünk. Sajnos néhány figyelmetlenség védekezésben oda vezetett, hogy a negyedet csak 5 pontos előnnyel zártuk. Rosszul kezdtük a második negyedet, pontatlanok voltak a támadásaink, amit az ellenfél jól használt ki, ennek az lett az eredménye , hogy egy rövid időre a vezetést is átvette. Időkérést követően rendeződtek a sorok, jól működött a védekezés és agresszíven támadva egy nagyon szép 17-5-ös futást produkált csapatunk. A pihenőre 11 pontos előnnyel vonulhattunk.

ose_mtk1.jpg

A harmadik negyedben aztán azt kapta a lelkes publikum, amire mindig is vágyott. Szinte hibátlan védekezéssel, kiváló iramú és pontos, néha látványos támadójátékkal állva hagytuk az ellenfelet. Ebben az időszakban felerősödött a palánk alatti munka a támadó és védő oldalon is. Jól járattuk a labdát és külső-belső pozícióban egyaránt megtaláltuk a legjobb megoldásokat. Ez a játékrész tulajdonképpen eldöntötte a találkozó végkimenetelét.

ose_mtk2.jpg

Az utolsó játékrész ismét kiegyenlítettebb eredményt hozott, viszont ezt a szakaszt tulajdonképpen úgy játszottuk le, hogy az addig jól teljesítő játékosaink a kispadon töltötték idejüket. Így is tartottuk a kialakult harminc pont körüli különbséget. Minden nevezett játékosunk szerephez tudott jutni, ennek következtében látható volt az, milyen feladatokra lehet majd használni az ebben az időszakban szereplőket.

A kitűzött célt a csapat teljesítette, hisz magabiztos győzelmet aratott. Reméljük ezzel a győzelemmel ismét rátaláltunk a jó útra, persze az itt is mutatkozó hibákat ki kell majd küszöbölni.

Sebastjan Krasovec: „Gratulálok a csapatomnak a nagyarányú győzelemhez! Ellenfelünk leginkább zónát védekezett, így alkalmunk nyílt gyakorolni a támadást ilyen védekezés ellen is. Nem tudok elmenni az az incidens mellett ami a harmadik negyedben történt, amikor fiatal játékosunkat az ellenfél mindkét könyökét használva nyakon ütötte, bármiféle következmény nélkül. Azt gondolom, hogy az ilyen történések semmilyen módon nem tartoznak a kosárlabdához, nem valóak a pályára. Véleményem szerint meg kellene tisztítani a bajnokságot ezektől az esetektől."


Hozzászólások