NBI/B: 40 pontos hazai győzelem

OSE Lions - Nagykőrösi Sólymok KE 93-53

Dátum: 2019. jan. 18.OSE Lions - Nagykőrösi Sólymok KE 93-53  (21-13, 18-14, 21-17, 33-9)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác" András Sportcsarnok (642 néző)
Játékvezetők: Vida, Lövei, Kruk

OSE: Abell 13/6, Hegedűs 8/6, Illés 15/6, Nshimba 6, Mohácsi 18/6
Csere: Kiss. K. 5/3, Balla -, Anda 3, Sömenek 14/3, Zsíros 8/6, Karanfilovski-, Burai 3/3

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

A hétvégi fordulóban azzal a Nagykőrössel játszottunk, aki az előző mérkőzésén majdnem meglepte az eddig hibátlan Veszprémet és csak a végjátékban engedte ki a győzelmet a kezéből. Ennek elkerülésére csapatunk alaposan felkészülten várta a találkozót.

Az első percektől kezdve látszott, hogy nem szeretnénk a véletlenre bízni a mérkőzés kimenetelét. Látható volt, hogy a védekezést tekinti a csapat a mérkőzés kulcsának, mert az első negyedben az ellenfél többnyire bravúrkosarakból gyűjtögette pontjait. A mi támadásaink ekkor egyrészt a jó védekezésből indított gyorsindításokról, vagy tudatosan megjátszott játékok végén jó befejezésekről szóltak. Előnyünk szépen épült a negyed végére 8 pontosra.

ose_nagykoros1.jpg

A második negyedben aztán még nagyobb sebességre kapcsolva 18 pontosra is duzzasztottuk az előnyt, elsősorban kiváló hárompontos kísérletekkel. Edzőnk folyamatosan forgatta a csapatot, amiből egy kisebb visszaesés következett a negyed végére, leginkább az ebben az időszakban pontatlanabb befejezéseknek köszönhetően. A szünetre így is 12 pontos előnnyel vonultunk, bár koncentráltabb támadójátékkal ez a különbség sokkal nagyobb is lehetett volna. A harmadik negyedben is sajnos hullámzó volt a csapat teljesítménye, a különbség váltakozva a 20 és a 10 pont közelében mozgott, végül a negyed végére 16 pontos különbség alakult ki. Ebben az etapban egy kicsit több olyan helyzet alakult ki, amelyből elkerülhető kosarakat szerzett a Nagykőrös.

ose_nagykoros2.jpg

Az utolsó negyedben már látszott, hogy a nagy nyomás folyományaként ellenfelünk elkészült erejével is. Csapatunk egy végső rohammal, alkalmanként szemet gyönyörködtető támadójátékkal és kifogástalan védekezéssel extra negyedet produkált, azt 33:9-re nyerve, ami a különbséget 40 pontosra duzzasztotta. Mindenki a pályára került a végére, de a különbséget így is sikerült folyamatosan növelni.

Elmondható a csapatról, hogy a feladatot teljesítette, hisz nem volt egy pillanatig sem kérdéses ki nyeri a találkozót. A támadójátékunkban rengeteg helyzetet alakítottunk ki, teljesen tisztára játszva a befejezőket, amit főleg az utolsó negyedben kiválóan értékesítettünk is. A védekezésünk is többnyire azon a szinten volt, amit el akartunk érni a felkészülés során.

Sebastjan Krasovec : „Ahogyan számítottunk rá, a támadásainkban kissé akadozott a gépezet, azonban nagyon jó védekezést produkáltunk a mérkőzésen, szóval gratulálok a Srácoknak! Túl sok energiát fektettünk a védekezésbe, így a támadásaink már nem voltak olyan hatékonyak, mint ahogy azt szerettük volna. Az utolsó negyedben aztán sikerült a pontszerzésben is feljavulnunk és ezzel egy nagyobb különbséget kialakítani a végére."

Hozzászólások