NBI/B: Újabb fontos győzelem, sorban a negyedik

OSE Lions - Nyíregyháza Blue Sharks 88-84

Dátum: 2017. okt. 06.OSE Lions – Nyíregyháza Blue Sharks 88 - 84 (22 -24, 24 - 12, 22 - 22, 20 - 26)


Helyszín: Oroszlány (807 néző)

Vezette: Gaál, Lövei, Horváth

OSE: KOVÁCS 13/6, Spagnolo 6, Bödör 4, Kiss 13/3, MADÁR 14/12

Csere: Burai -, ZSÍROS 11/9, Illés 7/3, SÖMENEK 20/3

Jók: Kovács, Madár, Sömenek, Zsíros

Edző: Vavra András

Másodedző: Mócsai Milán

5:0-ás vezetéssel nyitottuk a találkozót, ám két gyors egymás utáni kosárral egalizálták is a vendégek azt, egyből jelezve, hogy nem asszisztálni érkeztek hozzánk.

Mindkét csapat nagyobb hangsúlyt fektetett a támadásra, amiből nem mi jöttünk ki győztesen, legalábbis az első negyedben. 22:24 volt a dudaszó pillanatában a táblán.
A folytatás is hasonló koreográfiát mutatott, ám a játék addigi képe változni látszott, agresszívabban, sokkal aktívabban védtük a gyűrűt, támadásban pedig hatékonyak tudtunk maradni, így a játékrész közepére pillanatok alatt 14 pontos előnyt építettünk, amiből tíz egység félidőre is maradt.

nyirgy.jpg

Fordulás után tovább tartott a lendület, 68:50-es állásnál eldőlni látszott a derbi, ám ekkor négy könnyű ziccert hibáztunk, amiből gyors kontra gólokat szereztek a nyírségiek. Ez helyrebillentette megtépázott önbizalmunkat, újra "élt" a meccs, megmaradt a félidei különbség, teljesen nyitott maradt a záró etap előtt a pálya.

Lassan fel is zárkóztak a vendégek, de biztosan, érezték a vérszagot. Úgy tűnt, a nyíregyházi zóna megakasztotta a gépezetet, s bár megvoltak a helyzeteink, sorra hibáztuk el az üres triplákat, miközben senki nem próbált meg közelebb menni a gyűrűhöz, hiányzott a biztos pont. Aztán, ami majdnem a vesztünket okozta, az lett a nyerő: egymás után három triplát rámoltunk be, visszaverve az addigi rohamokat. Ám kellemetlen vendégnek bizonyult az ellenfél, ezen is túllendülve egy pontra közelítette meg fiainkat egy perccel a lefújás előtt, azonban 84:83-nál két ellentmondást nem tűrő ziccerel tettünk pontot az este végére, bezsebelve ezzel az újabb két pontot.

Megjegyzésként 13 perc "néma síp" után, 28 másodperccel a lefújás előtt kapta a Nyíregyháza az első faultját, ami több, mint érdekes, nem gondoljuk, hogy a szürke ruha ellenére így kell észrevétlennek maradni...

Vavra András: „Sajnos nem először játszunk a tűzzel. Megnyugtatónak tűnő előnynél, ahelyett hogy lezárnánk a meccset, kilazítunk és hajlamosak vagyunk pillanatok alatt leadni azt pár könnyelmű megoldással, mint ma este is. Ezen mindenképpen változtatni kell. Ennek ellenére is gratulálok a srácoknak, amikor kellett, helyén volt a szívük és gratulálok a Nyíregyházának is, nagyot küzdöttek. Mindamellett ez tipikusan a "győzelmet nem kell magyarázni" meccs volt és most ez a legfontosabb. Szurkolóinknak is köszönjük a támogatást, jól űzték a csapatot!”

Hozzászólások