NBI/B: Behúztuk a hét második mérkőzését is

OSE Lions - OMNIA Pub & Food Békés 97-67

Dátum: 2019. febr. 01.OSE Lions - OMNIA Pub & Food Békés 97-67  (17-18, 28-16, 26-18, 26-15)


Helyszín: Krajnyik „Akác" András Sportcsarnok (655 néző)
Játékvezetők: Gelencsér, Maár, Reisz

OSE: Abell 18/9, Illés 12/3, Hegedűs 12, Nshimba 13, Mohácsi 17/6
Csere: Kiss K. 4, Burai 5/3, Bán 2, Anda 8, Zsíros 2, Kucsora 4/3

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

A hét második mérkőzésén a Békés volt az ellenfelünk, mely összetételében rutinos, sok csatát megélt meghatározó játékosokkal, valamint fiatal tehetségekkel rendelkező csapatot takart.

A mérkőzés elején, éppen a rutinosabb csapatrészük jó teljesítményének köszönhetően meglepően bátran és eredményesen játszva a vezetést is folyamatosan birtokolni tudták. Ebben az időszakban egy-egy felvillanástól eltekintve a csapatunk még nem pörgött azon a hőfokon, ahogy a szakvezetés, de a közönség is szerette volna.

ose_bekes1.jpg

A második játékrészre érkeztünk el ahhoz az állapothoz, amiben a kellő keménységű védekezés és a pontosabb támadójáték következtében már jelentős előnyt is tudtunk építeni. A negyed derekára állandósult a tíz pont körüli különbség, amelyből a félidőre 11 pontos különbség alakult ki. A harmadik negyedben folyamatossá vált a hatékony védekezés és az abból indított, könnyű kosarakban jelentkező támadójáték, aminek következtében a húsz pontos különbséget is sikerült elérnünk. Ebben az időszakban többnyire stabilan sikerült játszanunk, amit csak egy-egy bosszantó hiba becsúszása árnyékolt. Az etap végére így is 19 pontosra növekedett az előnyünk.

ose_bekes2.jpg

Az utolsó negyedben tovább folytatódott az előny növelése. A szakvezetés mindenkit pályára tudott küldeni, mondhatni sikerrel, hisz mindenki pontszerző volt a mérkőzés során. A találkozó végjátékára az ellenfél fizikailag is elfáradt és egyre kisebb ellenállást tudott kifejteni. A végére harminc pontos különbség alakult ki, ami újabb biztos győzelmet jelent számunkra. 

A Békés végig tisztességesen küzdött, de az első negyedet leszámítva az történt, amit szerettünk volna. Újabb kötelező győzelmet könyvelhettünk el, ami után az elkövetkező rangadókon ránk váró feladatokra kell koncentrálnunk.

Sebastjan Krasovec : „Először is gratulálni szeretnék a játékosaimnak a győzelemhez! Egy kosárlabda mérkőzés 40 percből áll, ez a mérkőzés jó példája volt ennek. Egy félidőn át az ellenfelünk tartotta velünk a lépést, aztán elfáradtak, faultproblémákkal is küzdöttek, így sikerült magabiztos győzelmet aratnunk."


Hozzászólások