NBI/B: Nem forgott veszélyben a győzelmünk

OSE Lions - Pécsi VSK-Kronosz Kiadó 87-65

Dátum: 2019. jan. 29.OSE Lions – PVSK-Kronosz Kiadó 87-65 (23-15, 21-20, 24-17, 19-13)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác" András Sportcsarnok (504 néző)
Játékvezetők: Földi, Tóth, Major

OSE: Abell 14/3, Illés M. 13/3, Hegedűs 9/3, Mohácsi 9, Nshimba 7 
Csere: Anda 8, Kiss K. 8/6, Zsíros P. 8/6, Kucsora 7/3, Sömenek 4, Burai -, Kiss Á.-

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

A keddi mérkőzésen ismét egy alsó régióban tanyázó csapatot fogadott alakulatunk, a PVSK-Kronosz volt a vendégünk. A helyezéstől függetlenül, egy olyan játékosokból álló kerettel rendelkező ellenfelet kaptunk, ahol nagyon sok tehetséges fiatal bontogatja szárnyait.

Az előzőeket bizonyítandó, bátran játszva kezdte csapatuk a meccset és az első öt percben még tartotta a vezetést is. Ezután határozottabbá váló védekezéssel és jó külső dobásokkal jelezte gárdánk, hogy nem az addigi az igazi arca. A negyedet ennélfogva már 8 pontos előnnyel zártuk.

ose_pecs1.jpg

A második negyedben aztán újra kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, ami részünkről hullámzó támadó és védő teljesítmény eredményeként alakult ki, a különbség a félidőig csak egy ponttal gyarapodott. A vendégek derekasan harcoltak, de az látható volt, hogy inkább a hibáinkból maradt szoros a mérkőzés állása. A harmadik etapot aztán koncentrált játékkal kezdtük, jó védekezésből, remek lepattanózást produkálva, szépen indulva szereztünk látványos, könnyű kosarakat. Támadójátékunk is rendben volt, hisz az esetlegesen elhibázott dobásaink is jól kidolgozott helyzetekből születtek.  Az utolsó negyed is hasonló módon zajlott, annyi eltéréssel, hogy egyre kisebb ellenállást tudott ellenfelünk kifejteni, míg csapatunk tovább fokozva a nyomást még tudta növelni előnyét, mely a végére 22 pontra duzzadt.

ose_pecs3.jpg

A mérkőzés megmutatta, hogy egy ténylegesen tehetséges vendéggárda harcolt fiainkkal, akik időszakonként egészen szép dolgokat mutattak. A győzelem egy pillanatra sem forgott veszélyben, magabiztosan hoztuk a kötelező győzelmet.

Sebastjan Krasovec:„Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Ahogyan számítottunk rá, egy fiatal és tehetséges csapat ellen játszottunk, akik végig küzdöttek és harcoltak. Egy jó mérkőzést játszottunk, de most a győzelem volt csupán a fontos, mivel ezen a héten pénteken még egy mérkőzés vár ránk."
Hozzászólások