NBI/B: 8/8 - Kiélezett küzdelem a TF ellen

OSE Lions - Tehetséges Fiatalok-Budapest 80-70

Dátum: 2017. nov. 10.OSE Lions – TF Budapest 80 - 70 (19 -23, 16 - 14, 22 - 13, 23 - 20)


Helyszín: Oroszlány (728 néző)
Játékvezetők: Vida J., Vida B., Gaál

OSE: Kiss Á. 2, SPAGNOLO 25/3, Bödör -, Kiss K. 6, ILLÉS 17/3,
Csere: Burai 4, Zsíros -, Madár 9/3, Kovács 10/6, Sömenek 7/3

Jók: Spagnolo, Illés

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Ideges játék jellemezte a mieinket a kezdeti percekben, eladott labdákkal tarkított első negyeden lehettünk túl. Köszönte is szépen a Beákon és Szobin kívül nem csak a nevében "Fiatalok" budai alakulat. Mondhatni, beköszöntek a pálya minden szegletéből - rájuk nem igazán jellemző módon - 23 pontot rámolva be a saját gyűrűnkbe az első negyedben.

ose_tf_2.jpg

A folytatásban sikerült szigorítani a védekezésen, de mivel a TF is hasonlóan gondolkodott, kevés pontos etapot produkáltak a csapatok. Minimális kinti dobást engedélyeztek a mieinknek, ha el is jutottunk odáig, mindig védővel a nyakunkban kellett eldobni azokat.
Fordulás után aztán már a jól megszokott OSE-t láthatta szépszámú táborunk, szép lassan kezdtük a magunk szájíze szerint alakítani a meccset. Jobban kijátszott támadások jellemezték csapatunkat, le- és kiosztásokból is megtaláltuk a legjobb megoldást. Spagnolo és Illés nagyon elemében volt, előbbi tarthatatlannak bizonyult, utóbbi is jelentősen hozzájárult a fordításhoz.

ose_tf_1.jpg

Ezt az etapon kilenc ponttal hoztuk, így hét egységnyi előnnyel vághattunk neki a záró játékrésznek.
A folytatásban Kovács és Madár is beköszönt, Sömenek dobott gól jó-plusz egyet Bödör leosztásából, úgy tűnt erre már nem lesz ellenszere a Mehmedovic legénységnek. Nem is volt, és bár még betaláltak a vonalon túlról párszor, újabb győzelmünk már nem forgott veszélyben. Fegyelmezett játékkal hoztuk le a mérkőzés ezen szakaszát, behúzva idei nyolcadik bajnokinkat is, közönségünk hathatós támogatása mellett.

Vavra András: „Sajnos nem először fordul elő kezdésnél, hogy nem tartjuk be az előre megbeszélt dolgokat és olyan kosarakat engedünk ellenfelünknek, amit előre megbeszéltünk, hogy nem lehet. Ezen sürgősen változtatni kell, át kell állítani a fejeket. Nehezen találtuk meg a saját játékunk, a TF-et csak csapatjátékkal lehet megverni, ennek ellenére az elején egyéni megoldásokat választottunk vagy lassan forgattuk tovább a labdát, ami nekik kedvezett. Később már szét tudtuk húzni a pályát, meg volt a kinti-benti egyensúly és a védekezésünk is összeállt. Sokat melóztunk ezen a meccsen, nagyot kellett küzdeni a két pontért, de sikerült. Köszönjük közönségünknek is a támogatást, jövő héten még inkább szükség lesz rájuk. Miskolcon is szeretnénk megőrizni veretlenségünket, de szerintem az eddigi legnehezebb meccs vár ránk."

Hozzászólások