NBI/B: A remek védekezés volt a kulcs

OSE Lions - Vasas Akadémia 79-48

Dátum: 2018. dec. 21.OSE Lions - Vasas Akadémia 79-48  (21-10, 18-20, 17-5, 23-13)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (611 néző)
Játékvezetők: Horváth, Szalai, Földesi

OSE: Illés 16/9, Abell 10/3, Hegedűs 7/6, Nshimba 10, Mohácsi 17/9
Csere: Kiss K. 4, Kiss Á. 6, Zsíros 2, Sömenek 3/3, Anda 4, Karanfilovski-, Burai- 

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

Csapatunk a mérkőzés előtt a 6. helyen tanyázó Vasas csapatát fogadta. Ez a találkozó mindig különös jelentőséggel bír, hisz egy régi mumusról van szó, akivel az utóbbi években sokszor meggyűlt a baja fiainknak.
A mérkőzés elejétől látszott, hogy alaposan felkészültünk ellenfelünkből és láthatóan külön figyelmet szenteltünk ennek során a kulcsjátékosok kikapcsolására. Gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és a jó védekezésre építve villámrajtot követően hamar tíz pont fölé nőtt az előnyünk. Kiválóan zártuk a palánk alatti területeket és a betörésben erős játékosoknak sem adtunk lehetőséget a védelmünk bontására.

ose_vasas1.jpg

A második negyedben kicsit kiegyenlítettebbé vált a játék, a Vasas egyre több akciót tudott befejezni, míg csapatunk támadójátékába több hiba csúszott. Boros hárompontosaival zárkózott ellenfelünk, aminek egy időkérés és a sorok rendezése vetett véget. A félidőre 9 pontos előnnyel vonultunk, viszont taktikailag láthatóan kézben tartottuk a mérkőzést. A harmadik negyedben aztán olyan szintű védőmunkát mutattunk, ami régóta óhajtott volt. Ellenfelünk mindössze öt pontot tudott elérni ebben a szakaszban, ami azt jelentette, hogy tovább növeltük az előnyt a húsz pontos határ fölé. Ebben a szakaszban a külső dobások is egyre pontosabban értek célba.

ose_vasas2.jpg

A negyedik negyed tulajdonképpen a közönség kiszolgálásán kívül az előny tovább növelését szolgálta. Minden játékosunk pályára tudott lépni és a vége igazi felszabadult örömjátékká vált, miközben az előny a harminc pont fölé kúszott. Csapatunk kiváló taktikai fegyelemmel hozta le ezt a mérkőzést, remek védekezést mutatva, ami a kulcsa volt a mai győzelemnek.
Ezúton kívánunk mindenkinek boldog karácsonyt és eredményes új esztendőt!

Sebastjan Krasovec: „Gratulálok a csapatomnak a magabiztos győzelemhez! Nagyon okosan védekeztünk a mérkőzésen, kihasználtuk az ellenfél gyengeségeit. Ez az első alkalom a szezonban, hogy kevesebb mint 50 pontot kaptunk. Ezennel szeretnék minden szurkolónknak nagyon kellemes ünnepeket kívánni, remélem, hogy ilyen szép számmal jönnek a mérkőzéseinkre a jövő évben is."


Hozzászólások