NBI/B: Folytattuk győzelmi szériánkat

Pécsi VSK Kronosz Kiadó - OSE Lions 71-102

Dátum: 2018. okt. 14.PVSK-Kronosz Kiadó - OSE Lions 71-102 (17-22, 14-28, 23-25, 17-27)


Helyszín: Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok (100 néző)
Játékvezetők: Maár, Reisz, Földi

OSE: Nshimba 8, Abell 4, Dragasevic 14/6, Hegedűs 13/9, Illés 11/6 
Csere: Kiss K. 12/6, Anda 7, Balla 2, Kiss Á. -, Zsíros 12/3, Sömenek 17/9, Burai 2

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

A jelenleg még győzelem nélkül álló pécsi fiatalokhoz látogatott csapatunk. Ellenfelünknél a vasárnapi mérkőzés időpont miatt szerepeltek azok az egyébként felnőtt csapatban is játszók, akik nem mindig állnak a Piros csoport küzdelmei során a PVSK-Kronosz csapatának rendelkezésére. A mérkőzés előtt természetesen csapatunk célja a veretlenségi sorozat folytatása volt. 

pvsk_ose1.jpg

A mérkőzés elején a szép megoldások és a kisebb pontatlanságok váltogatták egymást. Volt olyan időszak amikor a csapat a bűvös tíz pontos különbséget is átlépte, viszont a negyed végére ismét közelebb került az ellenfél. A második negyedben is folytatódott a kemény, férfias küzdelem, amiben az ellenfél fiatalabb korú játékosai is tevékenyen kivették részüket. Amikor csapatunk szilárdan tartotta a védekezését, valamint ebből jól játszotta indításos játékát, mindig könnyen növelte előnyét. A félidő utolsó perceiben ezt nagyon jól alkalmazva sikerült a húsz pont közelébe tornázni a különbséget. A csapatból a félidőre már 11 játékos került a pályára, ami azt jelentette, hogy az edzői stáb igyekezett mindenkinek bő szereplési lehetőséget adni.

pvsk_ose2.jpg

A második félidőben ellenfelünk zónára váltott, ami időszakos zavart okozott, valamint az eladott labdáink után kapott könnyű kosarak miatt nem tudtuk jelentősen növelni az előnyt ebben a negyedben. Továbbra is sokat szerepeltek azok a játékosok viszont, akik korábban keveset játszottak, vagy kisebb sérüléssel bajlódtak. Ezzel együtt ez egy gyengébbre sikerült negyed volt. Az utolsó játékrészre ismét az volt jellemző, hogy szépen kidolgozott helyzetekből fejeztük be támadásainkat, jól védekeztünk, amivel nem engedtük ellenfelünk támadásainak hatékony befejezéseit érvényesülni. A jelenlévő oroszlányi szurkolók újra örülhettek a 100 pontos határ átlépésének, amit ezúttal Dragasevic büntetőjével értünk el.

pvsk_ose3.jpg

A mérkőzés folyamán végül mindenki pályára lépett és hozzátette a sajátját a győzelemhez. Ami szembetűnő volt a mérkőzésen az a csapatunk sokkal jobb dobóteljesítménye és a majdnem dupla annyi lepattanó megszerzése volt. A fiatal pécsi csapat alkalmanként megvillantotta a benne levő potenciált, nem lesz könnyű itt nyerni senkinek, ha továbbra is ilyen szépen fejlődnek.

Összegezve elmondhatjuk, hogy célunkat elértük, hisz magabiztos győzelmet aratva továbbra is őrizzük veretlenségünket.

Sebastjan Krasovec: „Az eredmény nem tükrözi, hogy ez milyen nehéz mérkőzés volt a számunkra. Mindenképp nyernünk kellett a fiatal és tehetséges pécsi csapat ellen. Ez most sikerült, ezzel megőriztük a győzelmi szériánkat és készülünk a következő meccsünkre, a Békés ellen."

Hozzászólások