NBI/B: Megnyertük az alapszakaszt!

HOYA-PE Veszprém - OSE Lions 88-87

Dátum: 2018. ápr. 06.HOYA Pannon Egyetem Veszprém - OSE Lions 88 - 87 (22-23,20-15 ,22-20, 15-21)


Helyszín: Veszprém (300 néző)

Vezette: Boros, Hervay, Nagy

OSE: Madár 10/9, Kiss K. 10/6, Sömenek 7/3, Spagnolo 12, Kovács 9

Csere: Kiss Á. 1, Bödör 6, Illés 30, Zsíros 2

Jó: Illés

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Mindkét csapat a támadásra helyezte a fő hangsúlyt a kezdésnél, de míg a hazaiak használták a taktikai faultokat, addig a mieink elszalasztották ezt a lehetőséget, könnyű találatokat szerezve 17:14 állt a táblán öt percnyi játék után. Ekkor kértük első időnket, melytől megjött a várt hatás, a másik öt minutumban az ennek megfelelő mennyiségű pontot kapva 22:23 állt tíz perc után az eredményjelzőn, a javunkra.

veszprem-ose1.jpg

A folytatás is hasonlóra sikeredett, felváltva voltak eredményesek a gárdák, de két kissé könnyeden elszórt labda után indítás gólokkal operálva négy pontos előnyt fabrikáltak félidőre a hazaiak. Nagyon fizikális, kemény játék jellemezte a derbit, egyik csapat sem akarta elengedni a másikat. A főként Helmeczi és Pavlovic húzta hazaiak két egységet még rá tudtak pakolni az addigira harminc perc küzdelem után.

veszprem-ose2.jpg

A záró játékrészben már felderenghetett fiainkban a hét pontos hazai fór, melynél kevesebbet kapva a vereség is beleférhetett ezen az estén. Illés táltosodott meg, jó egyéni vállalásokkal vetette magát észre, Kiss Kornél és Madár pedig távolról talált be, ott lihegve 90 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt a hazaiak nyakában. Sőt, nálunk volt a támadás lehetősége a végjátékban és bár Madár triplája célt tévesztett, Spagnolo pöcije jelentette a hosszabbítást.

veszprem-ose3.jpg

A ráadásban ismét a hazaiak kezdeményeztek először, de Kovács remek lepattanózásán kívül ziccerből volt eredményes, mellyel három pontra csökkentette az addigi hatot. És bár a veszprémiek is egyre többet hibáztak a labdával, már jócskán a faulthatáron túlmenő védekezésükkel kompenzálták azt, de az idő így is nekünk dolgozott. A végén még Kissnek ütöttek oda, aki élt a két büntető adta lehetőséggel, egy pontra lehoztuk a derbit. Hiába hagytuk el vesztesen a pályát, mégis mi voltunk az este győztesei, hiszen így megnyertük a hőn áhított alapszakaszt, kiharcolva ezzel a pályaválasztói jogot a teljes playoffra.

Vavra András: „Köszönjük szurkolóink támogatását, ma is együtt éltek a csapattal. Volt rengeteg hibánk, de amikor igazán fontos volt, helyén volt az eszünk és a szívünk is. Nem akartunk kockáztatni, ez így egy győzelemmel felérő vereség volt számunkra. Gratulálok a srácoknak és a többi edzőnek is az alapszakasz győzelemhez, szeretnénk élni a playoffban a pályaelőnyünkkel, megdolgoztunk érte."

Hozzászólások