NBI/B: Vereség Nagykőrösön

Nagykőrösi SKE - OSE Lions 88-81

Dátum: 2018. febr. 24.Nagykőrösi Sólymok KE - OSE Lions 88 - 81 (19-17,10-20 , 34-17, 25-27)


Helyszín: Nagykőrös (400 néző)
Vezette: Vida B., Varga, Szakáll

OSE: Kiss K. 17/3, Illés 7, Kovács 14, Spagnolo 13, Bödör 2
Csere: Madár 10/6, Zsíros 3/3, Kiss Á. -, Sömenek 15/9

Jók: Kiss K., Sömenek

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Vavra András a kupadöntőn történt két technikai hibája miatt a lelátón volt kénytelen helyet foglalni, így Mócsai Milán és Fodor Péter irányította a csapatot.

Gyengén kezdtük a meccset, főként Dobos révén könnyű kosarakkal kezdtek a hazaiak, hamar ki is kellett kérni első időnket. Innentől némileg sikerült rendezni a sorokat, de így is a hazaiaké lett az első tíz perc.
A folytatásban jóval agresszívabban játszottunk, csupán tíz pontot engedélyezve ebben a játékrészben a vendéglátóknak és bár dobtunk húsz pontot, támadásaink nem mentek megszokott gördülékenységgel. Így is megfordítottuk a derbit és nagyszünetre nyolc egységnyi előnyt verbuváltunk.

nagykoros_ose1.jpg
(fotó: Utasi Gabriella)

Fordulás után egyből triplával kezdtünk, úgy tűnt, kézben van a meccs, ám ezt, mint a folytatásban kiderült, nem így gondolták szépszámú nézőik bíztatása mellett az utóbbi hat meccsükből ötször győztesen levonuló kőrösiek, riadót fújva három perc alatt fordítottak az álláson. Jött az időkérés, ám ezúttal elmaradt a várt hatás, Dobos ziccerei és Fehér sorozatos triplái rendre utat találtak a gyűrűnkbe, már-már megnyugtatónak tűnő előnyt szerezve a záró etapra.

nagykoros_ose2.jpg
(fotó: Utasi Gabriella)

Nekiduráltuk magunkat az utolsó negyednek, hiába javult fel a támadásunk, mindig talált ellenfelünk rést a védekezésünkön, a feszült hangulatban ráadásul padunk is technikait kapott, 18 pont is volt ekkor már közte. Az utolsó öt percben mozgolódni kezdett valami, sikerült kivédeni pár támadást, amiből gyors ziccereket dobtunk, két perccel a vége előtt látótávolságon belülre kerültünk, három ziccernyi volt a hátrány. Sőt, cirka 90 másodperccel a lefújás előtt Sömenek süllyesztett el egy triplát és dobott ziccert labdaszerzésből, amivel 80:79-re jöttünk fel, egylabdás mérkőzés lett belőle. Sikerült is kivédeni a következő 24 mp-et, de a lepattanót nem mi szereztük meg, a sarokból duplát kaptunk, a következő támadást pedig elhibáztuk. Innen már nem nekünk állt a zászló, taktikai faultokkal a büntetővonalra állhattak a hazaiak, akik innen már nem hibáztak, megérdemelt győzelmet aratva, egyúttal elvéve idei idegenbeli veretlenségünket.

nagykoros_ose3.jpg
(fotó: Utasi Gabriella)

Vavra András: „Rengeteg szoros végjátékot nyertünk idén, ez most nem sikerült. Azt gondolom, Mócsai Milán és Fodor Péter mindent megtett, nem könnyű feladat csak úgy "beugrani" egy ilyen jó formában lévő Nagykőrös ellen. Néhány játékos részéről nem volt meg a megfelelő energia, de nem hinném, hogy ebben az esetben bármit a szemükre lehetne vetni. Nehéz sorozaton vagyunk túl, nem lehet egy egész szezonon keresztül kiegyensúlyozott, magas szinten játszani. Ez lesz most a legfőbb feladat, hiszen nem lesz könnyű tavaszunk, eddig is mindenki ránk volt kiélezve. Most, hogy a kupát is elhoztuk, még inkább duplázott erővel fognak fellépni ellenünk, ami akár meg is erősíthet minket a playoffra, de ahhoz nagyon fegyelmezett, alázatos munkára lesz szükségünk a folytatásban is. Gratulálok a hazaiaknak, jól használták ki, hogy nem voltunk elég élesek ma."

Hozzászólások