NBI/B: „Big Win"

Nyíregyháza Blue Sharks - OSE Lions 84-85

Dátum: 2018. jan. 27.Nyíregyháza Blue Sharks - OSE Lions 84 - 85 (23-21, 20-22 , 19-21, 22-21)


Helyszín: Nyíregyháza (500 néző)
Vezette: Válé, Lengyel, Szakáll

OSE: Madár 11, Illés 16/6, Kovács 15/3, Spagnolo 17, Zsíros 3/3
Csere: Bödör 12, Kiss K. 8, Kiss Á. -, Sömenek 3,

Jók: Madár, Illés, Kovács, Spagnolo, Bödör

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Tompán kezdtük a mérkőzést, támadásban nem voltunk elég határozottak, a védekezésünkön pedig úgy jöttek át a hazaiak, mint kés a vajon. 11:2-es állásnál ki is kellett kérnünk az első időnket. Valamelyest sikerült rendezni a sorokat, főként támadásban, de a védekezésünk így is hagyott kívánnivalót maga után, hat perc elteltével már 20 egységnél jártak vendéglátóink.

nyiregy_ose1.jpg

Sömenek és Bödör beálltával sikerült végül rendezni sorainkat, javult a lepattanózásunk is (11 ill. 13 lekapott labdájuk volt a meccs folyamán), így a negyed záró négy percében három pontot hagytunk kiizzadni az eddig jól működő gépezetüknek. Ezzel a támadásunk is feljavult, ledolgoztuk a korán adott előnyt.
A második etapot sem kezdtük jobban, mint az elsőt, egy perc alatt 8:0 repesztett a Nyíregy, repült is a következő időkérés. Ezúttal gyorsabban hatott, úgy tűnt, ezúttal felébredünk csipkerózsika álmunkból és tudatosult a fejekben, hogy ezt a rangadót csak sok-sok munkával lehet győztesen lehozni. Fej-fej mellett haladt a két gárda és Bödör záró dudaszós támadólepattanó visszatett duplájával szünet után gyakorlatilag kezdődhetett minden elölről.

nyiregy_ose3.jpg

Így is lett, azzal a különbséggel, hogy fordulás után mi kezdtünk jobban, úgy tűnt, kezdjük átvenni az irányítást. Az eddigiek alapján sem pánikoló csapatunk magabiztos arcát kezdte mutatni, megérkezett a meccsbe Kiss Kornél, Spagnolo és Kovács is, ezt pedig nehezen bírta a házigazda. Immáron, ha egy-két ponttal is, de ők futottak folyamatosan az eredmény után és ebben a szakaszban jól használtuk ki a belső poszton kialakult erőfölényünket, könnyű kosarakat szerezve a palánk alatt.

nyiregy_ose2.jpg

Az utolsó tíz percben sem adták olcsón bőrüket a Cápák, miért is tették volna, de egészen a befejező hat percig úgy tűnt, ez a meccs már a miénk. Ám ekkor két rossz egyéni vállalás után ziccert és triplát szerzett ellenfelünk, ami a fordítást is jelentette számukra. Az időkérés után viszont jött a válasz, higgadt megoldásokat választottunk, Kovács vert egy triplát, Spagnolo pedig Bödör társaságában uralta a palánk alatti területet. Három pontos előnnyel érkeztünk a hajrába, Illés szerzett nagyon fontos duplát. Taktikai faultokkal igyekeztek csökkenteni a különbséget a nyírségiek, de míg Madár az előzőekben értékesítette büntetőit, 6 másodperccel a vége előtt, egy pontos előnyünknél elhibázta mindkettőt. A fennmaradó idő már csak egy elkapkodott ziccerre és egy gyors lepattanó utáni dobásra volt elég, ami nem ért célt, így, ha szerencsével is (amiért nagyon meg kellett dolgozni), elhoztuk a roppant fontos két pontot közvetlenül riválisunk otthonából is.

nyiregy_ose4.jpg

Vavra András: „Nehezen tudtunk edzeni a héten, betegség és sérülés miatt is alig voltunk meg tízen, emiatt nem voltunk elég élesek. Puhább volt a kezdés, de az eddigi munka nem hazudtolta meg magát, vissza tudott keményedni a csapat, ami nagy dolog volt ilyen hét után. Nagyon erős csapatunk van mentálisan, ezt ma is megmutattuk, kevés más csapatnak sikerült volna visszajönni egy Nyíregyháza ellen ilyen kezdés után, főleg úgy, hogy szerintem jóval erősebbek, mint tavaly voltak. Fölényesen nyertük a lepattanót, amiben nagy szerepe volt Bödörnek és Sömeneknek, előbbi támadójátékának is nagyon örülök, fontos faktor volt ma. Megjöttek második félidőre a jó egyéni teljesítményeink is, ami mellett ismét nagybetűs csapat voltunk ma. Szép győzelem volt, gratulálok a srácoknak!”

Hozzászólások