NBI/B: Nyögvenyelős kötelező

OSE Lions - Budapesti Honvéd SE 88-79

Dátum: 2018. jan. 12.OSE Lions –Budapesti Honvéd SE 88 -79 (26 -16, 23 - 19, 15 - 17, 24 - 27)

Helyszín: Oroszlány (859 néző)
Játékvezetők: Esztergályos, Dr. Magyari, Pécsi

OSE: Kiss Á. 4/3, Spagnolo 17/3, Zsíros 8/6, ILLÉS 16/9, Madár 17/9,
Csere: Kiss K. 10, Bödör 2, Balla 2, Bogatin 8/3, Sömenek 4, Schuj -

Jó: Illés

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Könnyednek indult a mérkőzés, talán ez is okozta a későbbi gyengélkedést. Tetszés szerint érhettük el kosarainkat, nem ütköztünk különösebb ellenállásba, így megerőltetés nélkül tettünk szert rögtön az első negyedben tíz pontos előnyre.

ose-honved1.jpg

Sőt, a 12. percben már 32:16-ot is mutatott az eredményjelző, semmi nem utalt arra, hogy ma este meg kéne magát erőltetni csapatunknak. Madár távolról, Spagnolo pedig a pálya minden részéről betalált, ám ekkor megtört a lendület. Az addig jól működő támadójátékunk elakadt, elkezdtünk egyénieskedni, amibe már több hiba csúszott, a Honvéd pedig megérezte ezt és könnyed második szándékú lepattanóból és indításból szerzett kosarakkal visszajött a meccsbe. A negyed végére még tudtunk rázni magunkon egyet, az időközben hat pontra apadt előnyünket visszatornáztuk 14-re, 49:35-re hozva a félidőt.
Fordulás után bent maradt a csapat az öltözőben, a pesti alakulat pedig küzdött derekasan, így nem alakult ki nagyobb különbség, sőt, ezt a játékrészt el is vesztettük két egységgel.

ose-honved2.jpg

Illés Máté fújt riadót mielőtt még jobban vérszemet kaptak volna a vendégek, gyors egymásutánban berámolt két triplát és egy duplát, biztosítva a ma esti kötelező győzelmünket. Bár ellenfelünk mindent megpróbált, annak ellenére sem tudták veszélyeztetni vezetésünk, hogy csapatunkból mindenki pályára lépett.
Összességében visszafogott teljesítménnyel is magabiztosan hoztuk soros mérkőzésünket, a Honvéd pedig becsülettel küzdött, nagyobb különbségnél sem adta fel, így dicséret illeti őket.

A mérkőzés statisztikája: 
ose-honved3.png

Vavra András: „Próbáltam ma mindenkinek több lehetőséget adni, sajnos ma kevesen éltek vele. Amikor kellett mindig megrázta magát a csapat, de nagyon rutinból hoztuk le az estét. Idén még nem vesztettünk lepattanóharcot, most sikerült 16-tal, ez is az akarat és koncentráció hiányát mutatja. A következő két meccsen semmi ilyen lazítást nem engedhetünk meg magunknak, az a két csapat pillanatok alatt meg fogja büntetni ezt. Örülök Bogatin Ádám jó belépésének és Illés Máté jó teljesítményének."

Hozzászólások