NBI/B: Igazi csapatmunka

OSE Lions - MEAFC 81-62

Dátum: 2018. márc. 16.OSE Lions – MEAFC 81 - 62 (21 -22, 20 - 10, 18 - 18, 22 - 12)Helyszín: Oroszlány (786 néző)
Játékvezetők: Jurák, Józsa, Horváth

OSE: Kovács 20, Zsíros 4, Bödör 4, Illés 19, Madár 9/9,
Csere: Sömenek 20/6, Kiss Á. 5, Bogatin 2, Schuj -

Jók: Kovács, Illés, Madár, Sömenek

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Két támadás után 5:0 állt az eredményjelzőn, de gyorsan jött a vendég válasz és egyenlítés, sőt, a negyed második felében látogatóink a vezetést is átvették, 22 pontot berámolva tíz perc alatt a gyűrűnkbe. Innentől azonban végig a mi akaratunk érvényesült, kitűnő védekezést produkáltunk a meccs hátralévő harminc percében, amihez fegyelmezett támadójáték párosult. Kiss Ádám remekül lépett be kétszer is az alapvonalon, Sömenek egy, Madár két triplát süllyesztett el, Kovács is bejelentkezett két remekbe szabott betöréssel, ami kilenc egységnyi előnyt eredményezett félidőre.

ose_meafc1.jpg

Fordulás után tovább nőtt a különbség, Sömenek többször is jól lépett be palánk alá, a társak pedig szép leosztásokkal jutalmazták ezért, Illés is egyre agilisabb játékot mutatott. Mégis ezen szakasz végén életjeleket mutatott a MEAFC, hosszú idő után először kerültek tízen belülre.
Sőt, a záró etap elején alaposan ráijesztettek fiainkra, 61:56-os állást mutatott ekkor a tábla. Ami viszont ezután következett, arra senki nem számított, az addig sem alacsony fordulatszámú meccsen tudtunk még egy fokozatot feljebb kapcsolni, Zsíros vetődött egy lehetetlennek tűnő labdára, de el tudta azt sodorni, Illés ugrott rá a guruló bogyóra, amit hason csúszva tovább tudott ütni az induló Kovácsnak, az ő ziccerénél pedig robbant a csarnok. 

ose_meafc2.jpg

Két perc alatt lepofoztuk az erejével teljesen elkészülő miskolciakat és a szűk rotációnk ellenére is mi bírtuk sokkal jobban a hajrát, Kovács két légimutatványa már az örömjátékot jelentette, Bödör is szépen fordult le emberéről és dobott klasszikus félhorgot. Madár, ha pontokban nem is a szokásost hozta, viszont hatalmas segítséget nyújtott palánk alatti embereinknek, pótolva Spagnolo kieső lepattanóit, tizenkettőt begyűjtve ebből a műfajból. Illés nagyon érett játékkal vezette a társakat, hétszer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait (akárcsak Kovács) húsz pontja mellett és az egész csapat kitűnő védekezést produkált mindehhez.

ose_meafc3.jpg

Remek siker volt, megmutattuk, hogy fegyelmezett játékkal és olykor látványos megoldásokkal, határozott, kemény védekezéssel kevesebben is lehetünk néha többen, szép estét szerezve ezzel szurkolóinknak egy igazán kemény mérkőzésen, egy jó formában lévő MEAFC ellen.

Vavra András: „Az első negyed gyengébb védekezése után remekül állítottuk meg a miskolciak támadásait, igazi csapatmunkát mutatva mindenki beletette a magáét. Voltak kiváló egyéni teljesítményeink, de ez mind a csapatmunka eredményeként valósulhatott meg, 23 gólpasszunk is ezt mutatja. Örülök, hogy a meccs nagy részében fegyelmezetten támadtunk, jól használtuk ki az ellenfél gyengeségeit, a korábban említett nagyobb egyéni felelősséget mindenki átérezte, amiben tudta ezen az estén segítette a csapatot. Gratulálok a srácoknak, szép győzelem volt."

Hozzászólások