NBI/B: 13 nap, 4/4

Pécsi VSK-KK - OSE Lions 77-80

Dátum: 2018. febr. 08.PVSK-Kronosz Kiadó - OSE Lions 77 - 80 (14-13,22-25 , 23-15, 18-27)


Helyszín: Pécs (150 néző)
Vezette: Kovács, Vadász, Nyilas

OSE: Madár 14/9, Illés 11/6, Kovács 6/3, Spagnolo 22, Bödör 2
Csere: Kiss K. 17/9, Zsíros 2, Kiss Á. 1, Sömenek 5/3

Jók: Madár, Spagnolo, Kiss K.

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán


Egy erőltetett menet utolsó állomásához érkeztünk Pécsre, ez volt 13 nap alatt a negyedik meccsünk, melyből hármat idegenben kellett megvívni. Így hát kilométerben sem a lábakban, sem utazásban nem volt hiány, plusz az előzetesben Vavra által említett - a kupa oltárán keményebb - terhelés miatt is érdekes meccs várt fiainkra.

Ehhez képest sebességben nem volt probléma, sorra dolgoztuk ki az üres helyzeteket, de nem hogy a triplák, a ziccereink is kimaradtak, ami nem jellemző ránk. Ebből lehetett leszűrni a fáradtságot, ami úgy tűnik, nem csak fizikai volt. Éltek is a hazaiak a lehetőséggel, bár a szerencsével sem álltak hadilábon, hanyattesős ziccer, palánkos tripla, 7:2-nél, öt perc játék után jöhetett is az első időkérés részünkről. Ennek eredményeként jobban sikerültek a befejezések, előbb Bödör egy duplával, majd Kovács, Madár és Sömenek egy-egy triplával jelentkezett be, jelezve, hogy ide sem feltartott kézzel érkeztünk.

Végre megjött a ritmus támadásban, ám ezúttal a védekezésünkben akadtak rések, így az elsővel ellentétben gólzáporos negyedet produkáltak a felek, melyből a félidőt jelző dudaszóig mi kerültünk ki győztesen, igaz, csak két ponttal.
A szünetet követően egy darabig felválta estek a kosarak, ám a negyed derekára kezdett ellépni a PVSK. Az addig jól brusztoló Spagnolon folyamatosan hárman lógtak a palánk alatt, többször elmaradt a várt sípszó, amire a túloldalról érkezett válasz. Főként Demeter és Krnjajszki volt elemében, mindig találtak rést a védelmünkön.

A záró etapot hat pontos hátrányból kezdő csapatunkon látszott a küzdés, de amerikai centerünknek ebben a szakaszban nem igazán volt társa, így nem csökkent a különbség, sőt, hat perccel a vége előtt kilenc egységnyire hízott a hazai előny. Ekkor jött egy szerkezetváltás, négy kisemberrel álltunk fel Spagnolo mellett, ami gyökeres változást eredményezett. Agresszívabbak lettünk védekezésben, nem engedtünk könnyű betöréseket és gyors támadásokkal, labdajáratással pillanatok alatt fordítottunk a meccs képén, sorrendben Madár, Illés, Kiss Kornél, Madár triplák következtek, melyet Kiss fejelt meg két értékesített büntetővel, 72:64-ről 74:76 lett ide. A találkozó utolsó perce a büntetőzés jegyében telt, mindkét csapat hibázott belőle, mi a kevesebbet és taktikus játékkal hoztuk le az újabb fontos végjátékot.
Ezen az estén már nagyon látszott a fáradtság, de az is, hogy a szívvel ezúttal sem volt probléma és mikor a leginkább szükség volt rá, össze tudtuk szorítani a fogunk és fejben is rendben voltunk.

A mérkőzés statisztikája:
pecs_ose_stat.png

Vavra András: „Azt beszéltük a kollégákkal meccs előtt, hogy ilyen sorozat és a heti edzésmunka után nagy erőpróba lesz a teljes csapattal kiálló Pécs legyőzése, amiben bármi benne lehet. Ismét megvolt az a mentális erő a csapatban, hogy ezt az igencsak nehéz feladatot így is megoldja, ami azt gondolom, nem kis teljesítmény az utóbbi hetek terhelése mellett. Nem sok csapat hozta volna le a Nyíregyháza, Győr, teljes Pécs elleni idegenbeli meccseket 3:0-val, főleg tizenhárom nap alatt, megspékelve még egy hazai meccsel közte. Most már teljes gőzzel a kupára koncentrálunk, ott is meg fogunk tenni mindent becsülettel.”

borító kép: http://www.pvsk-panthers.hu

Hozzászólások