NBI/B: Vállalható vereség

Tehetséges Fiatalok-Budapest - OSE Lions 82-80

Dátum: 2018. márc. 09.Tehetséges Fiatalok BP - OSE Lions 82 - 80 (20-20,22-19 ,20-19, 20-22)


Helyszín: Budapest (100 néző)
Vezette: Radnóti, Maár, Reisz

OSE: Madár 24/12, Illés 17/3, Kovács 10, Spagnolo 4, Bödör 2
Csere: Zsíros 5/3, Kiss Á. 5, Sömenek 13/6

Jó: Madár

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai MIlán

Tíz-nullás villámrajtot vettünk, kontrolláltuk a kezdést szép támadásokat vezetve. Ám ezután könnyelmű vállalások után könnyű kosarakat kaptunk és ezúttal hiába jött az időkérés, 14:13-ra már ők vezettek. Kiss Kornél rutinjának hiánya erősen érződött ekkor a csapaton, Spagnolo korai kiválása pedig összekuszálta a sorokat, látszott, hogy nem találjuk a saját játékunkat. Ennek ellenére is partiban voltunk, de pár gyermeteg hiba végett három pont mínusszal mehettünk pihenőre.

tf_ose1.jpg

Szünet után is felváltva estek a kosarak, de míg mi mezőnyből, ők inkább palánk alól voltak eredményesek. Teljesen nyílt volt a párharc, harminc percnyi játék után 62:58-at mutatott a tábla.
Ám az utolsó etap kezdése, ahogy ez a későbbiekben kiderült, sokba került csapatunknak, hat-nullás rohanást intézve tíz lett közte. Ezt egészen 94 másodperccel a rendes játékidő lefújása előttig toltuk magunk előtt, próbáltunk ugyan közelebb lopódzni, de döntően megközelíteni nem tudtuk a budaiakat. Ekkor fújtunk riadót és negyven másodperc alatt egylabdás meccset csináltunk a derbiből. 

tf_ose2.jpg

Egálnál az utolsó támadás joga a TF-et illette, ki is tudtuk védekezni azt, ám a támadólepattanót Szobi pöcizte vissza, a hátralevő idő pedig már csak egy célt tévesztett félpályás triplára volt elegendő.
Összességében jelentősen érződött a rutin hiánya és Spagnolo palánk alatti teljesítménye, a pályán lévők becsületére legyen mondva, ilyen körülmények között is mindent megtettek a győzelemért.

Vavra András: „Sajnos két nagyon fontos láncszem esett ki a csapatból, csoda, hogy így is voltak győzelmi esélyeink a TF otthonában. Bosszantó hibákat vétettünk védekezésben, rosszul használtuk a faultokat és túl sok támadólepattanót engedtünk a hazaiaknak. Belső posztról nem tudtunk eredményesek lenni, enélkül rangadót szinte lehetetlen nyerni. Nincs pánik, át fogjuk beszélni a hibákat és felkészülni minden lehetőségre a jövőben, hogyha kiesik két meghatározó ember, nagyobb felelősséggel bír minden hiba. Ebből is lehet tanulni, csak le kell vonni a megfelelő tanulságokat.”

Hozzászólások