NBI/B: Léptünk egyet előre!

MAFC - OSE Lions 95-96

Dátum: 2019. máj. 04.MAFC - OSE Lions 95-96 (25-21, 25-14, 15-21, 18-27, 12-13)Helyszín: Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Játékvezetők: Papp, Balogh, Lengyel

OSE: Abell 25/3, Hegedűs 8/3, Illés 8, Nshimba 10, Mohácsi 22/18
Csere: Kucsora 3, Anda 2, Kiss 3, Sömenek 4, Zsíros 11/9, Burai -, Bán -

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

A döntőbe jutásért vívta első mérkőzését csapatunk a MAFC vendégeként. Telt ház és remek hangulat fogadta a mérkőző csapatokat. A jó hangulat megteremtésében a szép számmal érkező oroszlányi szimpatizáns is maximálisan kivette részét.

Nagy iramban estek egymásnak a felek, örömteli volt, hogy jól kaptuk el a rajtot egy 5:0-ás kezdéssel. Ezek után viszont, sajnos elsősorban a védekezésben elkövetett hibák következtében lábra kapott ellenfelünk. Leginkább Katona jó külső dobásainak és Washington egyéni megoldásainak következtében a 7. percben már 10 pont fölé kúszott a különbség (22:10). A negyed utolsó perceiben az addig akadozó támadójátékunk hatékonyabbá vált, aminek az lett a következménye, hogy a negyed végére visszajöttünk 4 pontos különbségre. A második játékrész sajnos nem hozott lényeges változást. Védekezésben továbbra sem oldottuk meg hatékonyan a Washington, Katona páros őrzését, sőt melléjük még Garamvölgyi is felnőtt a pontszerzésben. Támadójátékunk is hullámzóan alakult, hisz a néha felcsillanó reményt egy-egy buta hibával szertefoszlattuk. Sajnos sok eladott labdát és elrontott tiszta helyzetet jegyezhettünk a félidőre. A hátrányunk tetemesnek látszott már, hiszen 15 ponttal ment ellenfelünk, mire a szünetre került sor. 

po_mafc_ose1.jpg

A félidőben igyekeztünk rendezni a sorokat, kiemelve azokat a hibákat, amiket könnyen javítani tudunk. A csapat nagyon elszántan jött ki a második félidőre, egyértelműen látszott, hogy a védekezést sokkal hatékonyabbá tudtuk tenni, ennek ellenére a MAFC a 26. percig (56:41) rendre visszaverte a különbség csökkentésére tett kísérleteinket. A negyed hátralévő perceiben viszont lépésről-lépésre sikerült közelíteni eredményben a hazaiakhoz, aminek a vége az lett, hogy 10 ponton belülre kerülve zártuk a negyedet (65:56). Újabb fordulat következett a záró negyed elején, hisz a hazai csapat egy újabb jó periódusával a 33. percre időszakosan visszaállította a 15 pontos differenciát. Ez az esemény azt váltotta ki, hogy edzőnk időt kért, amivel szerencsére megállítottuk az ellenfél jó szériáját. A csapat minden energiáját bevetve egyre jobban közelített a vendéglátóhoz, aminek végén a 38. percre Mohácsi két triplájával az egyenlítést is el tudta érni. 

po_mafc_ose3.jpg

A hangulat egy vérbeli rangadó szintjére jutott, mindkét szurkolótábor űzte a sajátjait, amit a mi fiaink háláltak meg eredményességgel, hisz a legjobbkor, a 39. percben vezettünk újra, immár 3 pontos előnnyel. Az utolsó perc azzal kezdődött, hogy Katona újra 3 pontost talált, ami eltüntette az előnyünket. Erre is volt válaszunk, hisz Hegedűs és Abell büntetőkből szerzett pontjai után újra 3 pont előnyünk volt. Itt sem tudtuk lezárni azonban az ütközetet, hisz Nagy Krisztiánt hagytuk üresen, aki a támadóidejük legvégén újra egalizált. Jöhetett a hosszabbítás egy már-már megnyert végjáték után. A ráadást Zsíros hárompontosa nyitotta, majd fej-fej mellett haladt a két fél egészen a 44.percig, amikor újra Nagy 3 pontosával 4 pontra nőtt a hazaiak előnye. Az OSE időkérését követően Mohácsi hármasa adott újabb reményt, majd Abell közelije már a mi előnyünket jelentette. A hosszabbítás utolsó perce a büntetőkről szólt, amiből Abell utolsó másodperces két sikeres kísérletével mi jöttünk ki győztesen 96:95-re megnyerve ezt az ütközetet.

po_mafc_ose2.jpg

Igazi rájátszás mérkőzést vívott a két jól felkészített csapat. Az eredmény és a csapatok játéka is hullámzóan alakult. Az első félidőben úgy tűnt a MAFC élni fog a hazai pálya előnyével, de a mieink ezt nem így gondolták. Hatalmasat küzdve jöttünk vissza a meccsbe, majd fordítottuk a magunk javára a mérkőzést. A rendes játékrész végén is jó esélyünk volt lezárni a küzdelmet, de sajnos a hibáinkat kegyetlenül büntette az ellenfél. Ebből a nehéz lélektani helyzetből is fel tudtunk állni és győzelmet szerezni ezen a nem mindennapi mérkőzésen. Köszönet a játékosoknak a küzdésért és a győzelem kivívásáért és köszönet a szurkolóinknak, akik segítették a csapatot, hogy ez az eredmény szülessen. Az első lépést megtettük a döntő felé, de nagyon kemény folytatás vár ránk már a következő, szerdai találkozón is.

Sebastjan Krasovec: „Ahogyan számítottunk rá, egy nagyon nehéz mérkőzés volt idegenben. Örülünk a győzelemnek, de tudjuk, hogy még egy győzelem kell a döntőbe jutáshoz. Kissé puhán kezdtük a találkozót, ez eredményezte a 15 pontos MAFC előnyt a félidőre. A második félidőben szigorítottunk a védekezésen és ennek köszönhetően megfordítottuk a mérkőzést. A csapat hatalmas szívről és küzdésről tett tanúbizonyságot, amelynek győzelem lett a jutalma. A hazai mérkőzésen még jobban kell játszanunk 40 percen keresztül, hogy befejezzük a két győzelemig tartó párharcot."Hozzászólások