NBI/B: Lezártuk a párharcot, elődöntősök vagyunk

Budapesti Honvéd SE - OSE Lions 68-74

Dátum: 2019. ápr. 20.Budapesti Honvéd SE - OSE Lions 68-74 (15-18, 21-17, 15-22, 17-17)


Helyszín: Budapest, Simon János Kosárlabda Csarnok (250 néző)
Játékvezetők: Söjtöry, Vida, Jurák

OSE: Abell 32/12, Hegedűs 2, Illés 4, Nshimba 6, Mohácsi 8/3
Csere: Kucsora 3, Anda -, Kiss 4, Sömenek 1, Zsíros 12/3, Burai -, Bán 3/3

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

Az első mérkőzésnél is nehezebb csatára számítva utazott csapatunk a Honvéd otthonába. A vendéglátók a párharc folytatásáért, az OSE annak lezárásáért szállt harcba. Igazi rangadó hangulat uralkodott a csarnokban a kezdésnél, amelyből a szép számmal jelen lévő oroszlányi szimpatizáns is tevékenyen vette ki részét. Elszánt küzdelemmel indult az összecsapás, az előző mérkőzéstől eltérően azonban most inkább a védőmunka dominált mindkét oldalon. Csapatunk a jó kezdés után folyamatosan tudta tartani a minimális előnyét, majd a negyedet 3 pontos vezetéssel zárta. 

po_honved_ose1.jpg

A megszerzett előnyünk a 13. percben fogyott el, ekkor egyenlítette ki a Honvéd. Szerencsére azonban ezt a felzárkózási kísérletet visszavertük, hisz elsősorban Abell kiváló játéka következtében a 15. percre 7 ponttal sikerült meglépnünk. Sajnos itt kissé visszaesett a játékunk, majd egy technikait is összeszedve az eredmény újra egyre szorosabbá vált, aminek az lett a vége, hogy a Honvéd a 17. percben újra vezetni tudott. A negyed vége felé még vissza tudtuk venni a vezetést, de az utolsó percben elkövetett védekezési hibák után 1 pontos előnye maradt az ellenfélnek. A második félidő első percei még a Honvéd vezetéséről szóltak, de aztán ismét Abell vette kézbe a támadásaink befejezéseit és az ő vezérletével, illetve a feljavuló védekezéssel sikerült a 27. percre 9 pontos előnyt összehozni. Ellenfelünk a negyed hátrelévő részében még tudott faragni ebből, de végül 6 pontos előnnyel kezdhettük a záró felvonást.

po_honved_ose2.jpg

A hazaiak mindent megtettek azért, hogy ezt a különbséget eltüntessék, amit időszakosan sikerült is 1-2 pontosra csökkenteniük. A mai napon azonban a csapat nem hagyott kétséget afelől, hogy itt csak OSE diadal születhet. Visszaverve minden felzárkózást, a végén okosan játszva 6 pontos győzelemmel tudtuk lezárni a mérkőzést és a rájátszás első körét.

Magas hőfokon játszott mindkét csapat és kemény fizikális mérkőzésen dőlt el, hogy kinek az akarata érvényesül. A csapat valamennyi tagja kiváló hozzáállással tette a dolgát, de szükség volt támadásban Abell extrájára, valamint Zsíros kiváló lepattanózására, ezeken felül a csapat jó hatásfokú védekezésére. Az előbb említettek kellettek ahhoz, hogy sikeresen lépjünk túl a párharcon. Köszönet a jelen lévőknek a jó hangulatért és a szurkolásért. Folytatás a MAFC ellen, reméljük hasonlóan sikeres végkifejlettel.

Sebastjan Krasovec : „Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez és Boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok! Örülök, hogy ilyen sokan elkísértek bennünket, ez rengeteget jelentett a csapat számára."

Hozzászólások