NBI/B: IRÁNY A DÖNTŐ!

OSE Lions - MAFC 93-69

Dátum: 2019. máj. 08.OSE Lions - MAFC 93-69  (19-23, 22-18, 24-13, 28-15)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác" András Sportcsarnok (915 néző)
Játékvezetők: Benczur, Győrffy, Fodor

OSE: Abell 20/6, Hegedűs 12, Illés -, Nshimba 10, Mohácsi 16/12
Csere: Kucsora 4, Anda -, Kiss 10/3, Sömenek 2, Zsíros 5/3, Burai -, Bán 14/12

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

A döntőbe jutás volt a lehetséges tétje az OSE számára a rájátszás elődöntőjének második felvonásán, ezen az estén az oroszlányi "oroszlánbarlangban". Az első mérkőzés hosszabbítás után történő megnyerése adott esélyt arra, hogy a hazai győzelemmel a csapat már a döntő résztvevőjének mondhassa magát. Ennek megvalósítása volt a mi csapatunk célja, míg természetesen egy harmadik mérkőzés kivívásáért szállt harcba a MAFC. Harcias, remek hangulatot teremtett ehhez a szépszámú nézősereg, különösen az OSE fanatikusai.

po_ose_mafc3.jpg

A mérkőzés sajnos nem jól indult, talán a túl nagy bizonyítási vágy volt az oka, hogy az elején se a támadás, se a védekezés nem akart működni. A MAFC ezzel szemben összeszedetten és eredményesen játszott, különösen a Washington, Csapai páros. Az 5. percre jelentős különbséggel, 15:3-ra az ellenfél húzott el. Lassan éledezett csapatunk is, főleg a két rutinos játékos, Hegedűs és Mohácsi révén. A negyed végére egyre jobban összeállt a védekezés is, ami azt eredményezte, hogy feljöttünk 4 pontra.

po_ose_mafc1.jpg

A második negyedben folytatódott a felzárkózás részünkről, így a 13. percre utolértük Kiss kosarával az ellenfelet. Ezután felváltva vezettek a csapatok, majd Bán érkeztével és az általa dobott hárompontosok segítségével először vezettünk nagyobb különbséggel (40:34) A félidő végére viszont egy rossz védekezést követő hárompontossal ismét egalizált a MAFC, tehát minden kezdődhetett újra. Összeszedetten és jól védekezve kezdtük a második félidőt és a 25. percre újra sikerült ellépni 7 pontos különbséggel. Abell is elkezdte a pontgyártást, de a pályára lépő valamennyi játékosunk kivette a részét a feladatokból. A vendégek játéka egyre inkább csak az irányítójukról szólt, akit ebben a szakaszban sikerült sokkal hatásosabban védeni. A védekezés hatékonyságát bizonyítja, hogy mindössze 13 pontot kaptunk a negyedben. Az előnyt lépésről-lépésre építgettük, ami a negyed végére először lépte át a tíz pontos differenciát (65:54).

po_ose_mafc2.jpg

Az utolsó negyedben a 34. percben kerültünk ismét 10 ponton belülre, de ez csak egy nagyon rövid fellángolása volt az ellenfélnek. Innentől a csapat felvonultatta a játék összes szépségét: kiváló betörésből szerzett kosarak, pontos távoli dobások, látványos zsákolások kápráztatták el a hálás közönséget. A vége igazi örömjátékká vált, amit a közönség vastapsa jutalmazott. 

Mindenki tudta, hogy mekkora jelentőségű mérkőzés lesz a mai, ennek megfelelően a csapat és a közönsége is extra motivációval tette a dolgát. A döntőbe jutást talán a szezon legjobb teljesítményével sikerült kivívni. Köszönet mindenkinek aki ehhez a sikerhez hozzátett. Így kell ezt folytatni a Veszprém elleni döntőben is!

Sebastjan Krasovec : „Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Az első, roppant szoros találkozó után ez már sokkal jobb mérkőzés volt, amit sikerült nagyobb különbséggel nyernünk. Nem állunk meg itt, megvannak a céljaink a szezonra és várjuk, hogy a döntő kezdetét vegye!"

Hozzászólások