NBI/B: 1 LÉPÉSRE A BAJNOKI CÍMTŐL!

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - OSE Lions 68-84

Dátum: 2019. máj. 17.HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - OSE Lions 68-84  (19-20, 15-23, 15-23, 19-18)


Helyszín: Veszprém, Vetési Albert Gimnázium (800 néző)
Játékvezetők: Cziffra, Ádám, Tóth (Hartyáni)

OSE: Abell 26/6, Hegedűs 7/3, Illés 14/6, Nshimba -, Mohácsi 14/6
Csere: Kucsora 6, Anda 2, Kiss 4, Sömenek 6, Zsíros 3/3, Burai -, Bán 2

A bajnoki cím megszerzéséért rendezett első mérkőzésen szállt ringbe az eddig hazai pályán hibátlan Veszprém és a rájátszás során még szintén hibátlan OSE Lions csapata. Telt ház és kitűnő hangulat fogadta a mérkőző feleket. Örömünkre nagyon sokan kísérték el csapatunkat erre a várhatóan rendkívül kiélezett mérkőzésre. Hangerőben a mi szurkolóink nyerték az első csatát, de a lényeg, a pályán való megmérettetés a feldobástól, a fiainkra várt.

A vártaknak megfelelően vetette mindkét csapat magát a küzdelembe. Kemény, férfias játékot hoztak az első percek és igazán semmi különbséget nem lehetett a két fél között felfedezni, hisz fej-fej mellett haladtak az eredményt illetően. A mi csapatunkat folyamatosan rotálta az edzőnk, így fizikailag is próbáltuk nyomás alatt tartani riválisainkat. A negyed végéhez közeledve vette át a vezetést csapatunk és zártuk 1 pontos előnnyel a játékrészt.

po_veszprem_ose1.jpg

A második negyedben ezt a minimális előnyt még növelni is tudta csapatunk egy 7:0-s futással. Ezt elsősorban a feljavuló védekezés és Mohácsi egyéni megoldásai, valamint az indításokból szerzett pontok tették lehetővé. A 6-8 pontos különbség a javunkra állandósulni látszott, mígnem a 16. percre újra közelebb került az ellenfél 3 pontra közelítve csapatunkat. Ez a kis hullámvölgy sem tartott azonban sokáig, hiszen újra visszaállítottuk a megnyugtató előnyt, sőt a szünetre 9 pontosra hizlalt előnnyel mehettünk az öltözőbe.

A harmadik etapot védekezésváltással kezdte a Veszprém, ami szerencsére nem érintette felkészületlenül fiainkat, mert elősorban Illés és Abell révén eredményesen átjátszottuk azt. Fokozatosan sikerült elhúznunk és a negyed második felében folyamatosan a 15 pontos különbség közelében tudtuk tartani a differenciát. A negyedet egy Zsiros hárompontossal zártuk, melynek okán 66-49-es vezetéssel zártuk ezt az etapot.

po_veszprem_ose2.jpg

Az utolsó negyedben a biztos vezetés tudatában türelmesen és taktikusan játszva még tudtunk újabb előnyt elérni, hisz többször húsz pontosra is növeltük a különbséget. Egészpályára jött ki az ellenfél a félidő utolsó perceiben, ami okozott némi zavart, ugyanis eladott labdák után sikerült faragni a különbségből, de a győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben. A végére így is 16 pontos előnyt mutatott az eredményjelző, ami azt is bizonyítja, hogy magabiztos játékkal sikerült az első győzelmet megszerezni a szükséges kettőből.

po_veszprem_ose3.jpg

Igazi csúcsrangadót és a játék minden szépségét felvonultató küzdelmet láthatott, aki a helyszínen és aki a médiákon keresztül követte a mérkőzést. Csapatunk folytatta a rájátszásbeli menetelését és továbbra is hibátlanul maradva egy lépésnyire került az áhított bajnoki címhez. Minden játékos hozzátette a maga teljesítményét és a szurkolóink is dicséretet érdemelnek a kiváló hangulatért. Folytatás szerdán, egy újabb gigászi mérkőzésen, mely reményeink szerint lezárja a sorozatot.

Sebastjan Krasovec: Úgy vélem, hogy egyik társaság sem érdemtelenül lett döntős. Ezúttal mi voltunk a meggyőzőbbek, talán jobban felkészültünk az alapszakaszban dominált veszprémiekből, mint ők belőlünk. Ma rendkívül határozottan védekeztünk, jó hozzáállásról tettünk tanúbizonyságot, támadásban pedig pontosabbak voltunk. A hosszabb kispadunk is nekünk kedvezett. Szerdán ennél is jobbak óhajtunk lenni, mert aki azt hiszi, hogy a döntő ezennel véget ért, az nagyot téved. Biztosan minden labdáért hatalmas csata lesz, de ezzel együtt szeretnénk lezárni az A-csoportba jutás kérdését.

Hozzászólások