NBI/B Rájátszás: Jöhet a harmadik

MEAFC - OSE Lions 75 - 76

Dátum: 2018. ápr. 29.MEAFC - OSE Lions 75 - 76 (23-19,11-19 ,18-17, 23-21)


Helyszín: Miskolc (400 néző)
Vezette: Pozsonyi, Balogh, Domán

OSE: Madár 5, Illés 22/6, Sömenek 5/3, Spagnolo 19/3, Kiss Á. 10
Csere: Kiss K. 11/6, Bödör - , Schuj -, Zsíros 4

Jók: Illés, Spagnolo, Kiss Á., Kiss K.

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Nagy energiával kezdte mindkét csapat a derbit, a mieinknek az "életben maradás", ellenfelünknek pedig a négy közé jutás volt a tét, csapatunkon érződött jobban a görcsösség. Tíz ponttal meg is léptek a hazaiak a negyed derekára, nagyon agresszívak voltak és lerohantak minket, de a hatodik percben Spagnolo fújt riadót, érezve, hogy ez ma este nem történhet meg, hátára vette a csapatot. És ekkor jöttek a társak is, a kezdeti hibák után Kiss Ádám szerzett fontos kosarakat, Illés is egyre jobban játékba lendült, négyre csökkentettük a negyed végére a hátrányt. 

meafc_po2_1.jpg
(Fotó: Takács József)

A folytatásban Schuj is pályára került, aki Madárral egyetemben rengeteg munkát tett bele a védekezésbe, ehhez jött még Zsíros harcossága saját palánkunk alatt, végre megvoltak a lepattanók is, így mi is tudtunk könnyebb indításokkal operálni. Spagnolot pedig nem tudták tartani palánk alatt, ha nem is ő fejezett be, azzal, hogy kénytelenek voltak rá többen segíteni, több lehetősége nyílt a többieknek is, éltek is vele. Szünetre fordítottunk, főként védekezésünknek és taktikusabb támadásainknak köszönhetően, immár négy egységgel mi vezettünk.

meafc_po2.jpg
(Fotó: Takács József)

A hosszabb pihenő elteltével tovább folytatódott az öldöklő küzdelem a pályán, szinte verekedéssé fajult olykor-olykor a találkozó, sajnos a játékvezetők is fonalat vesztettek már, hagyva a verekedést a kezdeti felfogáshoz képest. Látszott, egy-két ítélet kivételével ez a meccs a két csapat között fog eldőlni a parketten, ki veszi fel jobban a kesztyűt és tudja okosabban kihasználni taktikai repertoárját. Kiss Kornél a legjobbkor érkezett meg a meccsbe, Illés Máté pedig végig magabiztosan húzta a csapatot, így már nyolc pontos előnyt is szereztünk. Ekkor mégis úgy gondolták a sporik, adnak még egy esélyt a hazaiaknak a felzárkózásra, de becsületükre legyen mondva, a végjátékot rábízták a játékosokra. Két perccel a végső(?) dudaszó előtt öt ponttal vezettünk, de volt két elkapkodott támadásunk és eladott labdánk, amit Cole remekül használt ki. Nehezen oldottuk meg a Miskolciak amerikaiának védését, felvállalta a végjátékot, de míg az ő találatai révén nyílt meg a lehetősége vendéglátóinknak a győzelemre, a legfontosabb dobást elhibázta. És bár lepattanónknál még az alapvonali játékvezető lépéshibát jelzett, már nem adtunk esélyt a bedobásból, megszereztük a labdát, visszahozva ezzel a pályaelőnyt és az esélyt egy jó folytatásra. Pénteken mindenkire szükség lesz a csarnokban, ahogy ezen az estén is óriási támogatást nyújtottak szurkolóink, nagyot harcolva együtt a csapattal ezért a győzelemért.

Vavra András: „Nagyon küzdelmes, fizikális meccs volt, minden pontért, labdáért meg kellett küzdeni, ez ma nekünk sikerült egy kicsit jobban. Taktikusak voltunk és ha nem is egy szép mérkőzésen, de kiharcoltuk az esélyt a folytatásra, innen már újra saját kezünkben a sorsunk. Inkább nyerjünk csúnyán, mint kapjunk ki szépen, ezt is meg kell tanulni, ma este sikerült. Ez a playoff, itt már nincsenek kifogások. Senkit nem érdekel, hogyan nyerünk, vagy kapunk ki, a végén mindenki az eredményre fog emlékezni. Pénteken harcolunk tovább!"

Hozzászólások