NBI/B Rájátszás: Oda a pályaelőny

OSE Lions - MEAFC 84 - 86

Dátum: 2018. ápr. 25.OSE Lions –MEAFC 84 - 86 (22 -29, 22 - 18, 16 - 21, 24 - 18)


Helyszín: Oroszlány (632 néző)
Játékvezetők: Balogh, Vida B., Csabai Kaskötő

OSE: Kovács 15/3, Sömenek 13, Spagnolo 13, Illés 20/12, Kiss K. 3/3
Csere: Bödör 2, Kiss Á. 2, Madár 11/9, Zsíros 3/3

Jók: Spagnolo, Illés

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

7:7-tel indult a mérkőzés, gyenge védekezés jellemezte a mieinket, Cole gyakorlatilag azt csinált a pályán, amit akart, jelezve, hogy ő már megérkezett a rájátszásra. Első negyedbeli 14 pontja mellé nagyon agresszív védekezés és lepattanózás párosult, a miskolci csapat dupla fordulatszámon pörgött, meg is lett az eredménye, 22:29-re hozták az első tíz percet. A folytatásban kapaszkodtunk, lassan apadt a hátrány, de mindig be-be csúszott egy-két bosszantó hiba, ami megakadályozta a fordítást.

ose_meafc_po1.jpg

Fordulás után is mi maradtunk bent az öltözőben, a kínkeserves visszakapaszkodás után ismét puhán álltunk oda, a vendégek pedig éltek a lehetőséggel, hazai részről öt perc elteltével két pontot könyvelhettünk el, 11:2-es rohanást produkálva 46:60 állt a táblán. Talán ekkor tudatosult játékosainkban, hogy itt akár ki is kaphatunk, megrázták magukat és Illés, Kovács és Spagnolo vezetésével riválisunk nyomába eredtünk.

ose-meafc_po2.jpg

Négy perccel a vége előtt átvettük a vezetést, sőt, három egységgel is vezettünk, ám ekkor két eladott labdával és néhány vitatható játékvezetői ítélettel visszafordult az állás és innen már, - ugyancsak Cole irányításával, aki keretbe foglalta a mérkőzést -, nem engedte ki a győzelmet a kezéből a vendég gárda, mindenki legnagyobb döbbenetére elvitték a pályaelőnyt. Így vasárnap még a vártnál is nehezebb mérkőzés vár ránk Miskolcon, ahol már az életben maradás a cél.

Vavra András: „Érthetetlen számomra az első és harmadik negyedbeli kezdés, hiába kapaszkodtunk vissza nagy energiákat belefektetve a meccsbe, ez megpecsételte a sorsunkat. Tudtuk, mire számíthatunk, mégis néhány játékos arcán és játékán az látszott, mintha életük első tétmeccse lenne és kóvályogtak a pályán. A védekezésünk és lepattanózásunk kritikán aluli volt, 17 megengedett támadólepattanóval és 18 eladott lábdával ilyen mérkőzést szinte lehetetlen megnyerni. Gratulálok a Miskolcnak, jól alkalmazkodtak a játékvezetői felfogáshoz, kihasználva annak minden előnyét. Egy playoff erről szól, minden energiát mozgósítva meghalni egymásért a pályán és kihasználni az összes lehetőséget, amit az adott este megenged. Természetesen nincs vége, vasárnap szeretnénk javítani.”

Hozzászólások