NBI/B - Rájátszás, 1. Bronzmérkőzés: Jobban akartuk

OSE Lions - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 104 - 73

Dátum: 2018. máj. 25.OSE Lions – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 104 - 73 (24 -15, 35 - 20, 23 - 22, 23 - 17)


Helyszín: Oroszlány (800 néző)
Játékvezetők: Boros, Kulcsár, Esztergályos

OSE: Kovács 19, Zsíros 2, Spagnolo 8, Illés 20/9, Kiss K. 12
Csere: Kiss Á. 1, Madár 21/12, Sömenek 9/3, Bogatin 2, Bödör 10, Schuj, Balla

Jók: Kovács, Spagnolo, Kiss K., Illés, Madár

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

A bronzcsatához képest sokan voltak kíváncsiak a két rivális mérkőzésére, jelezvén ezzel, hogy továbbra is támogatják a csapatot és a kosárlabdát a városban. Nehezen indult be a gépezet mindkét oldalon, látszott még a csalódottság az arcokon, de mi tűntünk egységesebbnek, elszántabbnak, ha sok hiba is csúszott kezdetben a játékba. Aztán egyszer csak megváltozott valami, elkezdtek beesni a tempók, triplák. 

ose-veszprm_po.jpg

A lepattanózást egyértelműen uraltuk, jól védekeztünk és gyakorlatilag átrohantunk a Veszprémen, olyannyira, hogy a 15. percben már húsz ponttal is vezettünk. Illés, Kiss, Kovács és Spagnolo is elemében volt, utóbbi már félidőben tíz lecsorgó labdánál járt. A túloldalon Pavlovic és Kovács S. próbálta tartani a lelket társaiban, de nem volt partnerük, ráadásul támadásban olyat produkáltunk, amit a MEAFC elleni utolsó playoff mérkőzésen.

ose-veszprm_po2.jpg

A második félidő ennek fényében már formalitás volt, Madár és Bödör is csatlakozott a fentebb említettekhez eredményességben, náluk pedig Pavlovic elfáradt, sőt, ki is pontozódott, innentől hazai szempontból gálamérkőzéssé lett a péntek este. A fiatalok is megkapták a lehetőséget, Bogatin bátran vállalt fel egy betörést, amit kosárra váltott egy ziccer formájában. Folytatás szerdán idegenben, ott biztosan nem fogják ilyen olcsón adni a bőrüket a hazaiak.

Vavra András: „Nehezen indultak be a csapatok, de éreztem, hogy lement a nyomás a srácokról, ebből pedig pont erre számítottam, hogy felszabadult játékkal kiszakad a zsák. A harmadik percben Mérész kollégámmal egy félmosoly kíséretében egymásra néztünk, hogy mi lesz ebből, de nekünk sikerült szerencsére ritmust váltani és fonalat kapni. Most mindenki jól játszott, kár, hogy egy hete nem volt egy ilyen jó mezőnyteljesítményünk, már az elég lett volna a döntőhöz. Ez már a múlt, megyünk a bronzért, szerdán biztosan sokkal nehezebb lesz. Köszönjük, hogy ennyien jelezték, minden helyzetben kiállnak a csapat mellett, biztos vagyok benne, hogy ez is sokat jelentett a srácoknak, ahogy nekünk edzőknek is.”

Hozzászólások