NBI/B - Elődöntő: Ismét a harmadik dönt

Tehetséges Fiatalok Basketball Players - OSE Lions 85 - 78 h.u.

Dátum: 2018. máj. 16.TF Basketball Players - OSE Lions 85 - 78 h.u. (25-19,21-19 ,14-20, 10-13, 15-8)


Helyszín: Budapest (400 néző)
Vezette: Minár, Kovács N., Vida B.

OSE: Madár 10/6, Illés 5, Zsíros 3/3, Spagnolo 25/6, Kovács 10
Csere: Kiss K. 10/6, Sömenek 15/6, Kiss Á. -

: Spagnolo

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Az elődöntő második mérkőzésén két ellentétes félidőt produkáltak fiaink, érthetetlen negyvenhat pontot engedélyezve az első játékrészben ellenfelünknek, ami azért is fájó, mert a másodikban huszonnégyen tartottuk őket. Az első meccs tapasztalata alapján látható volt, hogy itt a védekezéssel lehet eldönteni a párharcot, mindkét csapat erre helyezi a fő hangsúlyt, de az első félidőben kitűnően céloztak a fővárosiak a triplavonalon túlról és Filipovic is újra elemében volt, míg nálunk Spagnolo és Sömenek tartotta a lelket a fiúkban, mezőnyből nem igazán tudtunk eredményesek lenni. 

Fordulás után kijjebb toltuk a védekezést, amiből több labdát is szerezve egyre apadt a különbség, illetve a kinti dobásaik is le lettek kontrollálva ezzel. Hat pontra csökkent a félidei kilenc, volt ritmusa csapatunknak. A záró felvonásban - ami, mint később kiderült, mégsem volt az -, mindkét oldalon a védekezés dominált továbbra is, a negyed derekára át is vettük a vezetést, ekkor azonban egyik gárda sem tudott elmozdulni, öt kihagyott büntető és három teljesen üresre kidolgozott triplánk is kimaradt, amire a TF-nek volt először válasza, ők mozdultak el a holtpontról. Ebben a részben rengeteg támadólepattanót engedtünk nekik, a kisembereik rendre befutkároztak a palánk alá és megteremtették a második esélyt újabb támadásra. A végén elúszni látszott a hajó, de Kiss Kornél dobott extra triplát, kiegyenlítve az állást, amire a hazaiaknak már nem volt válasza a dudaszóig, következhetett az extra öt perc.

tf-ose_po1.jpg

A mi kosarunkkal indult a hosszabbítás, sőt, hiába kaptunk kosarat egyből, Kovács révén ismét nálunk volt a vezetés. Innentől azonban újra szétesett a védekezés Madár kényszerű cseréje után, ismét támadólepattanókból voltak eredményesek vendéglátóink, a végén nem maradt más hátra, faultolni kellett. A fővárosi gárda értékesítette bűntetőit, nekünk pedig siettetni kellett a befejezéseket, így nem tudtunk eredményesek lenni, kiegyenlítették a párharcot a hazaiak. 

tf-ose_po2.jpg

Ilyen első félidei védekezéssel nehéz playoff meccset nyerni, ráadásul csúnyán elvesztettük a lepattanóharcot, ami sorsdöntőnek bizonyult. A kinti dobószázalékunkra sem lehetünk büszkék, míg három pályára lépő belső emberünk 10/5-ös triplamutatót produkált, mezőnyeink ugyanebben a mutatóban 24/4-et. Ennek tükrében is egál meccset játszottunk, ami, ha jó védekezés mellé kicsit jobb dobóforma párosul, eredményre kell, hogy vezessen szombaton.

Vavra András: „Sajnos az első félidőben gyengén védekeztünk, a TF pedig extrán dobott, míg nálunk a mezőnyeink nem igazán találták a szezon során mutatott dobóformájukat. A második félidei védekezésváltással kiszorítottuk őket, ami szinte megfordította a meccset, de a hosszabbításban leblokkoltunk, túl sok támadólepattanót engedtünk, ami megpecsételte a sorsunkat. Ilyen arányban elveszíteni a lepattanóharcot, csoda, hogy hosszabbításra mentettük a meccset. Ez és a védekezés sorsdöntő lehet a harmadik meccsen, ezek 70%-ban akarati tényezők és 30%-ban fej. Minden szinten csapatnak kell lennünk, ha nem megy a játék úgy, akkor csúszni-mászni kell minden labdáért, ezért csapatjáték ez és nem egyéni, egymásért is küzdeni kell. Szombaton mindent el fogunk követni a továbbjutás érdekében, élni kell a hazai pálya előnyeivel."

Hozzászólások