NBI/B - Elődöntő: 1:0

OSE Lions - Tehetséges Fiatalok Basketball Players 72-62

Dátum: 2018. máj. 11.OSE Lions –TF Budapest 72 - 62 (12 -18, 20 - 14, 15 - 19, 25 - 11)


Helyszín: Oroszlány (801 néző)
Játékvezetők: Balogh Gy., Boros, Hervai

OSE: Kovács 18/3, Zsíros 2, Spagnolo 23/6, Illés 8, Madár 7/3
Csere: Kiss Á. 6/3, Kiss K. 5/3, Sömenek 3/3

Jók: Kovács, Spagnolo

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Rettentő körülményesen kezdtük a mérkőzést támadásban, statikusak voltunk és határozatlanok a befejezéseknél. 5 támadás váltás elteltével 0:8 állt az eredményjelzőn, jöhetett a fejtágítás, edzőnk magához hívta az övéit. El is kezdtünk felzárkózni, a negyed végéhez közelítve 12:13-ra jöttünk fel, ám a TF egy triplával és ziccerrel biztosította vezetését az utolsó két támadásából.

ose_tf_po1.jpg

Taktikus játék jellemezte az elődöntő első találkozóját, mindkét csapat a védekezésre helyezte a fő hangsúlyt, nehezen törték fel egymás falát a felek. Támadásban már jobb megoldásokat választottunk, félidőre úgy tűnt, a fordítás is lehetséges, de az utolsó másodpercben még egalizálták az állást a fővárosiak.

ose_tf_po2.jpg

Fordulás után szinte másoltuk az első etapot, lassan járt a labda, nehezen jutottunk helyzetig, de nagyon fizikális összecsapás volt, lassan fáradni kezdtek a vendégek. A záró felvonásban olyan védekezést produkáltunk, amivel teljesen megbénítottuk ellenfelünket és a megszerzett labdákból tudtunk könnyű kosarakat szerezni. Védekezést váltottunk, ami meghozta a ritmust támadásban is, a 35. percben pedig letámadtunk, gyors egymásutánban szerzett két labdánkat értékesítve átvettük a vezetést és nálunk volt a lélektani előny, az utolsó öt percet tizenöt ponttal megnyerve állva hagytuk a budaiakat, bebiztosítva ezzel a hazai pálya adta előnyt. Spagnolo és Kovács nagyot játszott, mindenkinek voltak jó momentumai, a védekezésünk pedig remekül működött.

Vavra András: „Nehéz mérkőzés volt, nem hiába az egyik legjobb védőcsapat a TF, de ma megmutattuk, hogy mi náluk is tudunk jobban védekezni, ha kell. Akadozott a támadás, de a letámadással ritmust kaptunk, megtörve őket és a végén okos döntéseket hozva tudtuk hozni a meccset. Az alacsony szerkezet is meglepte őket, jobban tudtunk ekkor érvényesülni, több lett az üres terület. Szerdán megyünk tovább, hasonló védekezéssel és kicsit jobb támadójátékkal lezárhatjuk a párharcot, de tudjuk, ehhez több jó teljesítmény kell."

Hozzászólások