NBI/B: Értékes győzelem Vásárhelyen

Vásárhelyi Kosársuli - OSE Lions 75-83

Dátum: 2017. okt. 28.Vásárhelyi Kosársuli - OSE Lions 75 - 83 (24 -23, 20 - 22 , 14 - 19, 17 - 19)


Helyszín: Hódmezővásárhely (300 néző)

Vezette: Gelencsér, Maár, Reisz

OSE: KISS K. 18/3, ILLÉS 18, Madár 9/3, SPAGNOLO 19, Balla -

Csere: ZSÍROS 10, Bödör 2, Burai 4, Kiss Á. 1, Schuj -, Sömenek 2

Jók: Kiss K., Illés, Spagnolo, Zsíros

Edző: Vavra András

Másodedző: Mócsai Milán


Beragadtunk a kezdésnél, két támadás után 5:0 állt az eredményjelzőn a hazaiak javára. Ezután Illés volt rendre eredményes betörésekből, de a védekezésünkben mindig megtalálták a rést, így csak tartottuk a lépést a hódtói alakulattal. Zsíros szállt be jól a padról, fontos támadólepattanókból szerzett pontokat, de mivel az első felvonásban rengeteg pontot kaptunk, 1 pontos hátrányból jöhetett a folytatás (24:23).
Jobban kezdtünk a második negyedben, Spagnolo volt aktív a palánk alatt, nehezen boldogultak vele az ellenfél emberei, megléptünk 6 ponttal öt perc alatt. Egy kihagyott ziccer és két eladott labda következett a folytatásban, melyből nyolc egységet szereztek vendéglátóink, így minimális előnnyel (1 pont) vonulhattunk pihenőre.


vasarhely_ose_1

Fordulás után azt az OSE-t láthattuk végre védekezésben, ami a legutóbbi hazai bajnokink második félidejében is a pályán volt. Szerzett labdákból és lepattanókból gyors ellentámadásokat vezetve, pillanatok alatt 10 pontos előnyt építettünk. Innentől rengeteg személyi hibát véltek felfedezni a játékvezetők mindkét csapatnál, változott a felfogás, amiből mi jöttünk ki rosszabbul. Míg a vásárhelyiek éltek a lehetőséggel, mi 6/5 büntetőt hibáztunk, amellyel nyílttá tettük ismét a mérkőzés hátralévő részét. A záró etapra is maradtak izgalmak, de szilárd védekezésünknek és Kiss Kornél határozott előlépésének köszönhetően kontrolláltuk a végjátékot, újabb fontos két pontot zsebelve be ezzel.


vasarhely_ose_2.jpg

A második félidei feljavult védekezésünknek köszönhetjük ezt a győzelmet és annak, hogy mindig volt valaki, aki támadásban hátára vette a csapatot, amikor kellett. Mindenesetre bíztató, hogy a hazai pályán mindig 90 pont körül dobó vásárhelyieket 75 egységen tartottuk (31 pontot dobtak a második játékrészben), ilyen hajtós meccsen ez nagyon sokat jelent.

Vavra András: „Speciális meccs volt egy nem szokványos szerkezet ellen, inkább az egyéni megoldások domináltak. Nem igazán ültek ma a kinti dobásaink, de viszonylag jól oldottuk meg azt, miként találjuk meg az egy-egy elleni szituációkhoz a vásárhelyiek éppen pályán levő leggyengébb védőjét. Betörésekből is eredményesek tudtunk lenni és belső poszton is jól harcoltunk. Az egyetlen igazán nagy problémát a 12 támadólepattanójuk jelentette, ami, ha nincs, jóval könnyebb meccs is lehetett volna. Nehéz ütközet volt, örülök, hogy ilyen felfogásban is tudtunk játszani, fontos, hogy tudjunk változtatni a játékunkon, ha kell. Gratulálok a csapatnak, értékes győzelem ez! Köszönjük szurkolóink támogatását , ma is jól tolták!"
Hozzászólások