NBI/B: Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Vasas Akadémia - OSE Lions 81-90

Dátum: 2019. márc. 31.Vasas Akadémia - OSE Lions 81-90 (25-21, 19-15, 23-25, 14-29)


Helyszín: Budapest, Sport11 Sportközpont (100 néző)
Játékvezetők: Vida, Gelencsér, Mintál

OSE: Abell 22/9, Zsiros 14/6, Illés 14/3, Nshimba 12, Mohácsi 12/6
Csere: Kucsora 7/3, Anda -, Kiss 2, Sömenek 5, Karanfilovski -, Burai-, Bán 2

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

A Vasas csapatához látogattunk az alapszakasz utolsó fordulójában. Számunkra már eldőlt, hogy a 3. helyről várhatjuk play-off ellenfelünket, az ellenfél számára volt tétje a mérkőzésnek, mivel még változhatott a helyezése.

Csapatunk az első percektől kezdve szépen dolgozott, türelmesen játszva és jól védekezve az 5. percre 9 pontos előny birtokába jutott. Ezután néhány érdekes ítélet és lankadó figyelem következtében egyre többet hibáztunk, amit a Vasas könyörtelenül kihasznált és a vezetést is átvette.

vasas_ose1.jpg

A második negyedet is jól kezdtük, amiben egy 10:0-ás rohanást csinálva újra előnyhöz jutottunk. Ezek után ismét hullámvölgybe kerültünk és percekig nem szereztünk pontokat, ami azt jelentette, hogy a Vasas ismét visszavette a vezetést, egészen 8 pontosig növelve az előnyt a nagyszünetig. A folytatásban úgy tűnt elindulunk a felzárkózás útján, de ez csak három percig tartott, mert utána ismét hullámvölgybe kerültünk, aminek következtében a 26. percre 18 pontos hátrányt mutatott az eredményjelző. 

vasas_ose2.jpg

A négy hibával visszaálló Nshimba vezérletével fújt riadót a csapat, a negyed végére 6 pontra sikerült zárkózni. Az utolsó játékrész eleje ismét kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, a különbség egyre kisebb lett, aztán a 36. percben már újra mi vezettünk. Ezután taktikusan játszva fokozatosan növeltük az előnyt és a végjátékban már nem engedtük zárkózni az ellenfelet, a végére 9 ponttal több szerepelt győztes csapatunk neve mellett.

Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, hisz Hegedűs eleve nem játszott, Anda az első félidőben sérült meg, míg Nshimba faultproblémák miatt nem tudott elég időt a pályán lenni. Sok hibával játszottunk a mérkőzés középső szakaszában, de a végére minden a helyére került és megérdemelt győzelem született. Folytatás a Honvéd ellen, már a rájátszásban. 

Sebastjan Krasovec: „Volt néhány problémánk, mivel az egyik magasemberünknek -Hegedűsnek- van egy kisebb sérülése és nem akartunk kockáztatni a playoff előtt, illetve Joel Nshimbának gyorsan meglett a 4 személyi hibája. Ezután kockáztatnunk kellett a harmadik negyedben, de végül sikerült megnyernünk a mérkőzést."

Hozzászólások