NBI férfi B csoport, Rájátszás elődöntő: Vereség az első mérkőzésen

NBI férfi B csoport, Rájátszás elődöntő/első mérkőzés: DEAC - OSE Lions 90-75

Dátum: 2017. ápr. 28.DEAC Kamilla Gyógyfürdő - OSE Lions 90-75 (29-22, 15-13, 28-20, 18-20)


Helyszín: Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok (800 néző)

Vezette: Jakab, Fodor, Rácz

OSE: Wehner 4, Varga 2, Rackley 15/6, Horváth -, KOVÁCS 13/12

Csere: Zsíros 11/9, OLASZ 6, KISS 17/6, Burai 1, Joó 2

Edző: Vavra András

Jók: Kovács, Olasz, Kiss

Szinte teltház előtt kezdhették meg a csapatok az idei kiírás egyik elődöntőjét, remek hangulattal körítve mind a mi, mind a hazai szurkolók jóvoltából. Vérbeli rangadónak titulálták ezt az összecsapást országszerte.

Lehengerlően kezdte a találkozót a hazai gárda, nem hiába kiáltották ki őket toronymagas bajnokesélyesnek. Lassan vettük fel a B-csoportban nem jellemző fordulatszámot, sokan túlzottan is megilletődötten mozogtak a pályán, de korai időkérésünk és a cserék beforgatásával sikerült nekünk is felvenni a tempót és megtörni a hazaiakét. Négy egységre zárkóztunk, miénk volt az utolsó támadás lehetősége, hogy tovább faragjuk a hátrányt, de egy könnyelműen eladott labdából az ellenfél dobhatott dudaszós triplát a mi üres ziccerünk helyett, így kettő helyett kilenc pontos hátránnyal vonulhattunk pihenőre az első játékrészt követően. Magas pontszámot hozott az első negyed (29-22).

aimg_1481.jpg

A második etapban úgytűnt, megtaláltuk a DEAC támadásainak ellenszerét, de támadásban voltak még hibák, ellentétes játékrészt produkálva az elsőhöz képest. A második negyedben visszakapaszkodtunk, de 15. perc környékén elakadtunk a támadó térfélen, 6-7 támadást kapkodtunk el zsinórban, míg ők be-be találtak. Az utolsó minutumban szerzett hat pontunkkal mentettük a félidőt kilenc egységre.

A második félidőt is ugyanolyan enerváltan kezdtük, ahogy az elsőt, a hajdúsági alakulat pedig köszönte szépen, élt vele, hamar húsz pontos előnyt építve. Állandósulni látszott a záró felvonás előtt a különbség, rápakoltak még nyolcat a félidei eredményre, elúszni látszott a derbi.

Ám a mieink nem így gondolták, 2,5 perc alatt bejöttünk tízen belülre, bőven volt még idő a zárásig, újra partiban voltunk. Azonban ekkor két felelőtlenül vállalt dobás következett, illetve eladott labdákból, gyors kontrákkal ismét büntettek a vendéglátók, megpecsételve ezzel az első találkozó sorsát.

aimg_1492.jpg

Összességében egy nagyon erős DEAC-ot láthattunk, igazolva jó hírüket, de ha a folytatásban fel tud javulni a meghatározó embereink teljesítménye, és nem lesznek ilyen rövidzárlatok, reális esélyünk van hazai pályán az egyenlítésre.

Vavra András: "Nagyon rosszul kezdtük mindkét félidőt, holott tudtuk, hogy mindig megnyomják azt, ami pont meg is adta a számszerű különbséget a végén. Valamit tenni kell a kezdéseinkkel, ugyanis míg az alapszakaszban rendszerint mi indítottuk jobban a találkozóinkat, a playoff eddig a szöges ellentéte. Ők annál jobb csapat, hogy egy ilyen hátrányból visszaengedjenek, ez nem történhet meg még egyszer. A másik oka a vereségünknek, hogy náluk minden meghatározó játékos hozta a számait és minden rutinját, míg nálunk kevés volt a jó egyéni teljesítmény. Egy ilyen kaliberű csapatot így nem lehet megverni. Sokkal többet kell beletenni jópár játékosunknak a visszavágón, hogy ne okozzunk csalódást a szurkolóinknak és vissza tudjunk menni Debrecenbe. Köszönjük nekik, hogy ilyen távolságba is ennyien elkísértek bennünket és rendületlenül buzdították a csapatot még a lefújás után is."

Hozzászólások