NBI/B / Rájátszás: Magabiztos győzelem a bronzért folyó párharc első mérkőzésén

OSE Lions - MEAFC 91-69

Dátum: 2017. máj. 26.OSE Lions – MEAFC 91 - 69 (24 -23, 25 - 13, 13 - 14, 29 - 19)


Helyszín: Oroszlány (957 néző)

Vezette: Jakab, Vida B., Vida J.

OSE: Kiss 14/3, Varga 10, HORVÁTH 10, RACKLEY 21/3, Kovács 2,

Csere: BURAI 18/6, WEHNER 11/3, Zsíros -, Madár -, Joó 2, Olasz 3

Edző: Vavra András

Jók: Burai, Horváth, Rackley, Wehner

Szép számú közönség volt kíváncsi a harmadik helyért zajló párharc első összecsapására, ezzel is jelezve a bizalmat és érdeklődést a csapat felé.

Jól kezdtük a találkozót, hamar előnyre tettünk szert, de egy korai időkérés során jelezték a vendégek, hogy számolni kell velük a folytatásban, és nem feltartott kezekkel érkeztek.

Sok könnyű kosár esett mindkét oldalon, inkább a támadással foglalkoztak a csapatok semmint a védekezéssel, el is jutott a két gárda együttesen 47 pontig az első negyedben és a mieink jártak egy ponttak előrébb.

meafc_1.jpg

A második részben már elkezdtünk védekezni, szigorúbbak voltunk a palánk alatt is, ennek hozadékaként 13 ponton tartottuk a miskolciakat a mi 25-ünkkel szemben, így megnyugtató, 13 pontos előnnyel térhettünk pihenőre.

Fordulás után a vendégek is rendezték a hátsó sorokat, pontszegény perióduson voltunk túl, egyet veszítve félidei előnyünkből.

Aztán a záró felvonásban beindult a gépezet, az első rohamunkat még visszaverte ellenfelünk, de a következő rohamra már nem volt ellenszerük, gálamérkőzéssé alakult a végjáték, könnyedén alakítottuk ki helyzeteinket.

meafc_2.jpg

Összességében sima mérkőzést játszottunk, minden játékosunk bevetésre került, többen is jó teljesítménnyel hálálták meg a pályán töltött perceiket. Folytatás jövő szombaton Miskolcon.

Vavra András: “Többször eldönthettük volna a mérkőzést, de mikor előnyt szereztünk, kicsit könnyedebb megoldást választottunk, amivel élt is a MEAFC. Nem éreztem, hogy ma este baj lehet, ahhoz képest sem, hogy egy-két rövidebb jó periódust kivéve nem igazán pörögtünk üzemi hőfokon. Ez ma bőven elég volt, de ha le szeretnénk zárni a párharcot jövő hétvégén, ennél jóval többre lesz szükség. Gratulálok a srácoknak, magabiztos győzelem volt.”

Hozzászólások