NBI/B: Győzelemmel kezdtük a rájátszást

OSE Lions - Budapesti Honvéd SE 85-74

Dátum: 2019. ápr. 12.OSE Lions - Budapesti Honvéd SE 85-74 (24-18, 22-24, 17-19, 22-13)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác" András Sportcsarnok (622 néző)
Játékvezetők: Kapitány, Horváth, Szalai

OSE: Abell 23/9, Hegedűs 10, Illés -, Nshimba 7, Mohácsi 19/9
Csere: Kucsora 3, Anda 7, Kiss 4, Sömenek 1, Zsíros 11/3, Burai -, Bán -

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

A rájátszás első körének rendkívül fontos hazai mérkőzésére került sor az OSE otthonában. Ahogy az az előzményekből is várható volt, a Honvéd minden erejével arra törekedve érkezett, hogy elvegye csapatunktól a pályaelőnyt.
Ennek szellemében és a két szurkolótábor hangpárbajától kísérve kezdődött a mérkőzés. Mindkét csapat nagy iramot diktált, amely elsősorban a támadások előtérbe helyezését jelentette, hisz mindkét fél a védekezésben követett el hibákat. A negyed végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem az utolsó percekben sikerült egy kicsit meglépnünk, 6 pontos előnnyel zárva ezt a szakaszt.

po.ose-honved.jpg

A második negyed elején gyors két távolival a Honvéd eltüntette az előnyt, sőt a vezetést is megszerezte minimális különbséggel. Továbbra is nagy harcban álltak a felek és a támadások erőltetése volt jellemző mindkét oldalon. Az eredmény ismét rendkívül szoros képet mutatott az egész játékrész során, amit Abell utolsó másodperces triplája növelt a félidőre 4 pontos állásra. A második félidőt aztán szerencsére csapatunk kezdte jobban. Sokkal pontosabban védekezve nem engedett könnyű helyzeteket kialakítani az ellenfélnek, a másik oldalon pedig továbbra is eredményesen támadva a 24. perchez érve 9 pontos előnyt építettünk. Időkérésük után sajnos újra lábra kapott a Honvéd, aminek következtében fokozatosan eltűnt a már-már megnyugtatónak tűnő előny. A 27. percben még a vezetés is a kezükbe került, de a negyed végére ismét csapatunk 2 pontos előnye volt látható a táblán.

poose-honved2.jpg

Úgy indult az utolsó játékrész, hogy teljesen nyílt mérkőzésen mindkét csapat a győzelem reményében szállhatott a küzdelembe. Egyre keményebb védekezéssel és elsősorban az Abell, Mohácsi páros eredményes támadásbefejezéseivel a 33. percre sikerült 8 pontosra növelni az előnyt. Ezután még volt próbálkozása az ellenfélnek a zárkózásra, amiből a következő percekben 4 pontosra csökkent a különbség. A negyed hátralévő részében viszont taktikusan és eredményesen játszva újra tíz pont közelire növeltük az előnyt, amit a végső sípszóig meg is őriztünk, 11 pontos differenciával nyerve az első ütközetet.

poose-honved3.jpg

Igazi első rájátszás mérkőzést láthatott a kilátogató publikum. Kemény, férfias küzdelem, jó színvonalú mérkőzés kerekedett ezen az estén. Komoly erőket kellett megmozgatni a győzelemért, de a csapat úrrá tudott lenni minden nehézségen és a végén a közönséggel együtt egy megérdemelt győzelmet ünnepelhetett.

Sebastjan Krasovec: „Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Egy nehéz rájátszás mérkőzés volt ahogy arra számítottunk is, itt már senkinek sincs könnyű dolga. Jó csapatteljesítmény volt részünkről, annak ellenére, hogy a harmadik negyedben akadozott a játékunk. Az utolsó negyedben aztán sikerült úgy alakítanunk a párharcot, ahogy szerettük volna."

Hozzászólások