NBI/B Döntő 3. mérkőzés: Fantasztikus szezont zárva ezüstérmes az OSE Lions felnőtt csapata

Vasas Akadémia - OSE Lions 84 - 75

Dátum: 2016. jún. 11.

Vasas Akadémia - OSE Lions 84 - 75 (28 - 16, 19 - 20, 26 - 22, 11 - 17)


Helyszín: Budapest (300 néző)

Vezette: Szabó, Jakab, Vida

OSE: Wehner 12/3 , Bocsárdi -, Vujovic 6, Kiss 6 , Hadnagy 2

Csere: SONYÁK 16/6, Gorzsás 5, Zrinyi -, UGHY 7/3, Burai 4, TANÁCS 17

Edző: Vavra András

Jók: Sonyák, Ughy, Tanács

A Vasas kezdte úgy a találkozót, ahogy azt egy döntő utolsó felvonásán kell. Sajnos a mieink görcsösek, tompák voltak, nyoma sem volt az eddigi agresszív védekezésnek.

Könnyedén kilenc pontos előnyt épített a hazai gárda, akik főként külső dobásokkal operáltak, sikeresen. Ha esetleg nem sikerült kosarat szerezniük, rendre övék lett a lepattanó, így támadhattak újra.

A második felvonásban már kezdtünk hasonlítani korábbi önmagunkra, vért izzadva jöttünk vissza öt pontra, de ekkor két védekezésbeli figyelmetlenséget kihasználva triplákat engedélyeztünk, tizenegy pontos hátránnyal vonulva pihenőre.

Érthetetlenül indiszponáltan kezdtünk szünet után is, a harmadik negyed végén volt, hogy tizennyolc pont is volt a hátrány. Végül tizenöt mínuszról vághattunk neki a szezon utolsó negyedének.

img_8300.jpg

Nagy energiákat mozgósítottunk, összeállt végre a védekezés, majd hat percig nem is kaptunk kosarat. A baj csak az volt, hogy három percig mi sem dobtunk. A végjátékra megcsillant a remény, két perccel a lefújás előtt már csak öt pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző, ám ekkor sajnos két ziccert hibáztunk, ezzel megpecsételve a sorsunkat. 

A végén már taktikai faultokat ütöttünk, de a Vasas higgadtan értékesítette a büntetőit, megnyerve ezzel a mérkőzést és a 2015/16-os B-csoportos bajnokságot.

Vavra András: „Most még kicsit csalódottak vagyunk, de összességében nem várt szép szezont zártunk, reméljük, jövőre sikerül eggyel még feljebb lépni. Gratulálok a Vasasnak, élesebbek voltak a mindent eldöntő összecsapáson. A bajnoki cím nem ezen ment el, hanem az első mérkőzésen. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra, sokat dolgoztak a szezonban, ami rettentő hosszúra nyúlt, úgyhogy megérdemlik a pihenőt.
A lehető legjobb döntést hoztam azzal, hogy Oroszlányba igazoltam, ilyen közegben és szurkolók előtt éri meg kosárlabdát csinálni. Köszönjük mindenkinek az egész éves támogatást!”

Hozzászólások