Női: 8 pontos győzelem

OSE Oroszlányok - DMTK Haraszti Sasok 61-53

Dátum: 2018. jan. 23.OSE Oroszlányok – DMTK Haraszti Sasok 61-53 (14-9, 20-15, 16-14, 11-15)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, 30 néző
Vezette: Lázár, Novák

OSE: Farkas 7, Pándiné 8, Zsenits 10, Kurucz 18, Krecsmajer 7/3
Cserék: Lázár –, Nagy –, Fazekas 5, Horváth 6, Berendi –

Edző: Gurszky Gergő
Másodedző: Fodor Ármin

A felnőtt női Pest megyei bajnokság soron következő fordulójában az OSE Oroszlányok a DMTK Haraszti Sasok csapatát fogadták kedden este.
Jobban kezdték a mérkőzést a hazaiak, az első negyed felénél már 10 pont körül mozgott a különbség, de sok könnyelmű hibát vétettek a vendéglátók, amivel megadták a lehetőséget, hogy fokozatosan visszakapaszkodjon a dunaharaszti csapat, a 2. etap közepén már csak 1 pont volt a differencia. Míg az oroszlányiak leginkább átmeneti játékból, illetve befutásokból, 1-1-ből és 2-2-es szituációkból szerzett kosarakkal operáltak, addig a vendégek kihasználva a hazai hibákat, jórészt az eladott labdák utáni ziccerekből és rendezetlen védelem elleni támadásokból voltak eredményesek, emellett sokkal több támadólepattanót is szedtek, mint vendéglátójuk.
Hullámzó volt a játék, a végig faultproblémákkal küzdő (9-26-os büntető arány) hazaiaknak többször is sikerült kétszámjegyűre feltornázni a különbséget, de ezeket a periódusokat rendszerint egy – oroszlányi részről – kevésbé koncentrált, jóval több hibával tarkított időszak követte, ezáltal mindig volt válasza a DMTK-nak. A 4. negyed derekáig nem is igazán tudott meglépni az ellenfelétől az OSE, 10 pont körül stagnált a különbség. Az utolsó játékrész elején nagy energiákat mozgósítottak a hazaiak, hogy növelni tudjanak a két csapat közötti különbségen, eldöntve ezzel a mérkőzést. 4 perccel a vége előtt 16 egységgel járt előrébb az OSE, itt már érezhető volt, hogy a hazaiak nem fogják kiengedni a kezükből a mérkőzést és otthon fogják tartani a 2 pontot. Így is történt, 8 pontos oroszlányi sikerrel zárult a találkozó, amivel megőrizte hazai veretlenségét és tartja dobogós helyét a bajnokság tabelláján az OSE Oroszlányok csapata.

Gurszky Gergő: „Kaotikus meccs volt, amiből végül mi jöttünk ki jobban. A magas embereink már az első félidőben faultproblémákkal küzdöttek, ezért sok esetben alacsonyabb szerkezetben kellett játszanunk, de a lányok megoldották a feladatot. Csináltunk nagyon szép dolgokat a pályán, de közben meg gyermeteg hibákat is, nem keveset. Sok olyan periódus volt, amikor a játék alapelemeit nagyon szépen végrehajtva, 2 ember, illetve 3 ember kapcsolatát okosan és pontosan megoldva, eredményes támadásokat vezetve elkezdtük lerázni az ellenfelet magunkról, de aztán mindig jött egy olyan 1-2 perces időszak, amikor lekapcsolták nálunk a villanyt, és hibát hibára halmoztunk, egyik pillanatról a másikra az ellenfél ismét a nyakunkon volt. Többé-kevésbé jól védekeztünk, a dunaharasztiak a pontjaik egy jó részét a fegyelmezetlenségeinket és a technikai hibákból adódó eladott labdáinkat kihasználva szerezték. Gyakorlatilag mi tartottuk meccsben őket, és csak az utolsó percekre lélegezhettünk fel. A mérkőzés krónikájához tartozó további dolgokkal kapcsolatban nincs mit mondanom, gratulálok a lányoknak a győzelemhez, amire a sok hiba ellenére is rászolgáltak. Mielőbbi jobbulást kívánok a csapatom nevében a mérkőzésen megsérülő Somkuti Jankának!”

Hozzászólások