Női: Újabb magabiztos siker

OSE Oroszlányok - Gödöllői Sportklub 143-27

Dátum: 2017. dec. 09.OSE Oroszlányok – Gödöllői Sportklub 143-27 (36-6, 40-4, 36-6, 31-11)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, 50 néző
Vezette: Kaposi, Magyari

OSE: Farkas 22, Pándiné 10, Zsenits 14, Veres 15/3, Horváth 13
Cserék: Lázár 4, Fazekas 14, Kurucz 33, Berendi 5/3, Krecsmajer 13

Edző: Gurszky Gergő
Másodedző: Fodor Ármin

A Gödöllői Sportklub együttesét fogadta az OSE Oroszlányok csapata a Pest megyei felnőtt női bajnokság alapszakaszában szombat késő délután.

A mérkőzésen az első pillanattól kezdve az oroszlányiak akarata érvényesült, a fiatal – junior és kadett korosztályú – lányokból álló ellenfél nem tudta követni a hazaiak által diktált tempót, a kosárlabda minden szegmensében nagy volt a csapatok közti különbség, ami alapján borítékolva volt a meccs képe. A vendégek nem adták fel, küzdöttek becsülettel, de osztálykülönbség volt a két csapat között, ezt pedig nem tudták a gödöllőiek semmivel sem kompenzálni. Az oroszlányiak tehát egy tükörsima, magabiztos győzelemmel zárták a 2017-es évet. 

Gurszky Gergő: „Ezt már sokszor elmondtam, szerintem pont hogy nem azzal lesz megalázva egy adott csapatnál gyengébb játékerőt képviselő ellenfél, ha például három számjegyű lesz a különbség, hanem ha az erősebb csapat félvállról veszi a meccset, elkezd komolytalanul játszani, és rossz értelembe véve szórakozni, az megalázó. Csütörtökön is, és most is csak azt az egyet kértem a lányoktól, hogy az elejétől kezdve végig vegyük maximálisan komolyan a mérkőzést is és az ellenfelünket is, tartsuk magunkat az elveinkhez, és gyakoroljunk, mindenféle giccs nélkül. Az U18-as korosztályos női Pest megye bajnokság legnagyobb hátulütőjének lehettünk most is a szemtanúi, miszerint, ha kevés csapat nevez a junior bajnokságba, akkor hozzárakják ezeket a csapatokat a felnőtt bajnokság mezőnyéhez, ahova a nagy részük kétség kívül még nem való. Az első félidőben az egész pályás letámadási variációinkat gyakoroltuk, a második félidőben pedig a félpályásokat, úgyhogy mindenképpen hasznos meccs volt, de azért természetesen helyén kezeljük ezt a győzelmet, akárcsak a csütörtökit. A napnál is világosabb, hogy még bőven van mit csiszolni a védekezésünkön, ma is ezt tettük és a jövőben is ezt fogjuk tenni az edzéseken, illetve a mérkőzéseken. Ha meglesz a stabil védekezés, akkor mehetünk majd tovább.
Mivel ez volt az idei évben az utolsó mérkőzésünk, ezért szeretném megragadni az alkalmat, hogy a csapat nevében ezúton is kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag boldog Új Évet kívánjak az OSE család minden egyes tagjának!”

Hozzászólások