Női: Kiélezett meccsen vereség

OSE Oroszlányok - Monor SE-Szedd ki! 43-54

Dátum: 2018. febr. 13.OSE Oroszlányok – Monori SE-Szedd ki! 43-54 (8-6, 18-20, 5-12, 12-16)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, 60 néző
Vezette: Czupi, Kovács

OSE: Farkas 11, Pándiné 16, Zsenits 2, Kurucz 6, Krecsmajer –
Cserék: Lázár 3/3, Nagy –, Fazekas 3, Horváth 2, Berendi –

Edző: Gurszky Gergő
Másodedző: Fodor Ármin

Kedd este a tavalyi bajnokság aranyérmesét fogadta az OSE Oroszlányok csapata a felnőtt női Pest megyei bajnokság alapszakaszának soron következő mérkőzésén.

Nagy adok-kapokkal kezdődött az összecsapás, nagyon sok energiát tett bele mindkét csapat a védekezésbe, ezért támadásban több volt a pontatlanság, ennek és a kőkemény védekezéseknek köszönhetően pontszegény első negyedet láthatott a szép számú hazai publikum (8-6).
A második játékrész elején nagyon elkapta a fonalat a Monor, a hazaiak figyelme kissé lankadt védekezésben és ezt jól irányzott távoli kísérletekkel ki is használták a pest megyeiek. Négy 3 pontost is elsüllyesztettek az oroszlányi gyűrűben két perc leforgása alatt, többek között ennek köszönhetően léptek meg több mint 10 ponttal (14-25). Nem törte meg a monori futás a hazaiakat, sőt, az időkérést és a védekezésváltást követően több fokozattal feljebb tudott kapcsolni az oroszlányi csapat, és ezt a fordulatszámot már nem tudták lekövetni a vendégek. Nagyon erős etapot produkált az OSE a félidő utolsó perceiben, tovább szigorítottak a védekezésen, támadásban pedig sebészi pontossággal értékesítették a dobóhelyzeteiket, így egy 10-0-ás roham eredményeként egállal vonulhattak a csapatok a nagyszünetre.

A hosszabb pihenő szemmel láthatóan jobban jött a vendégeknek, akik rendezni tudták a soraikat, míg az oroszlányiak kissé ritmust vesztettek, ennek megfelelően monori fölénnyel indult a második félidő. Egyik csapat sem találta a pokróc kemény védekezés ellenszerét, összesen 5 mezőnykosár született a 3. negyedben. Mindkét csapat továbbra is a faulthatáron dolgozott a védőtérfélen, amiből a mérkőzés ezen periódusában (is) a Monor jött ki jobban, ugyanis 12-szer állhatott oda a vonalra a vendég gárda ebben a 10 percben, így 1 pontosokkal szépen fokozatosan 7 pontra növelték a különbséget a negyed végére (31-38).

Az utolsó játékrészt is a pest megyeiek kezdték jobban, pontosan céloztak kívülről, így ismét kétszámjegyűvé duzzadt a két csapat közötti differencia. Ekkor egy utolsó nagy offenzívát még indítottak az oroszlányiak, a határozott, agilis védekezés mellé ezúttal pontok is társultak, így 2 perccel a vége előtt ismét látótávolságon belülre kerültek a hazaiak, egészen pontosan 4 pontra (41-45). Több esélye is volt az Oroszlánynak a további zárkózásra, de újfent pontatlanok lettek a támadás befejezések, amit a Monor egy nagyon fájó, épphogy a dudaszó előtt elengedett szerencsés 3 pontossal büntetett, amivel gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzést, onnan már nem volt visszaút a vendéglátóknak. Összegezve egy nagyon harcos, brusztolós, izzadságszagú, kevésbé látványos és pontgazdag, de az utolsó percig izgalmas játékot hozó mérkőzésen végül a bajnoki címvédő örülhetett, az eredmény 43-54 lett a vendég monoriaknak.

Gurszky Gergő: „Amikor ilyen kaliberű ellenféllel játszunk, nem fér bele ennyi támadásbeli pontatlanság és kihagyott közeli dobás, illetve annyi támadólepattanó, amennyit engedtünk nekik, főleg az első félidőben. Védekezésben voltak olyan periódusok, amikor extrát nyújtottunk, és azért nem sok csapat tartotta 54 ponton a monoriakat az elmúlt években. Ez mutatja, hogy komoly munkát tettünk bele a védekezésbe, és hogy jó úton haladunk, de sajnos ezt a védekezésbeli pluszt ezúttal nem tudtuk átkonvertálni 2 pontra. Támadásban sokszor bátortalanok voltunk, a sok hiba és pontatlanság pedig végül megpecsételte a sorsunkat. Habár sokáig piócaként tapadtunk rájuk, a hajrában elfogytunk és az utolsó másfél percben elléptek tőlünk. A tavalyi elődöntőhöz képest viszont sokat léptünk előre, ezúttal igencsak megszorongattuk őket. Mentünk, akartunk, küzdöttünk végig, ez ma ennyire volt elég egy nagyon erős ellenfél ellen, gratulálok a Monornak a győzelemhez. De még nagyobb gratuláció jár a csapatomnak, megmutattuk, hogy van bennünk tűz és tartás, nem is kevés. Büszke voltam a lányokra! Folytatás vasárnap a Pityke ellen.”

Hozzászólások