Női: Hosszabbításban 1 pontos vereség

OSE Oroszlányok - Nagykőrösi Sólymok KE 80-81 hu.

Dátum: 2018. febr. 06.OSE Oroszlányok – Nagykőrösi Sólymok KE 80-81 hu. (23-15, 21-16, 23-19, 7-24, h.: 6-7)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, 30 néző
Vezette: Horváth, Kovács

OSE: Farkas 20, Pándiné 15, Zsenits 17, Kurucz 11/3, Horváth 1
Cserék: Lázár –, Fazekas 7, Berendi 5/3, Krecsmajer 4

Edző: Gurszky Gergő
Másodedző: Fodor Ármin

Az OSE Oroszlányok csapata a Nagykőrösi Sólymok KE együttesét látta vendégül a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban kedden este. Mindkét csapat a 4-es döntőbe kerülésért küzd, így nem kis téttel bírt a mérkőzés.

Hullámzó volt a játék a meccs elején, egyszer az egyik, egyszer a másik csapat kapta el kicsit jobban a fonalat, fej-fej mellett haladtak a csapatok az első negyed derekáig. Az első játékrész utolsó 4 percét viszont nagyon megnyomta az OSE, védekezésben nem engedték tiszta dobásokhoz a vendég nehéztüzéreket, és támadásban is megtalálták az ellenszert a nagykőrösiek zónájára, így 8 ponttal előrébb jártak a hazaiak az első etap után (23-15).

A folytatásban is impozáns teljesítményt nyújtott a támadó szekció a hazaiaknál, míg védekezésben is stabil lábakon álltak, így tovább nőtt a különbség. Domináltak az oroszlányiak a festékben, mindkét palánk alatt szorgosan gyűjtögették a lepattanókat, megoldhatatlan feladat elé állítva a vendég alakulatot. A bátor támadójáték kifizetődő volt, a félidő hajrájában alacsony szerkezetben is eredményes maradt a hazai gárda, kintről és bentről is jól céloztak, így 10 pont fölé tornázta az OSE a különbséget. Valamelyest kozmetikázott az eredményen a Nagykőrös, két 3 pontost is a helyére küldtek, de így is 5 pontot ráraktak az oroszlányiak az első negyed végi 8 pontra, így 13 pontos hazai fórral vonulhattak a nagyszünetre a csapatok (44-31).

Nagyon nagy energiákat mozgósított a második félidő elején az OSE, gyakorlatilag állva hagyták a nagykőrösi csapatot, akik továbbra sem tudtak mit kezdeni az Oroszlány mélységi játékával, többször is 20 pont feletti volt a két csapat közti különbség. A 3. negyed közepén – 17 pontos hazai vezetésnél – átállt letámadó emberfogásra a nagykőrösi csapat, ez pedig megzavarta a hazaiakat, két eladott labdát két vendég ziccer követett, jött is az oroszlányi időkérés. Sikerült rendezni a sorokat, visszatért minden a régi kerékvágásba, ismét 20 pont lett a különbség a csapatok között. A negyed legvégén még elsüllyesztett egy 3 pontost a vendég gárda, így 67-50-el fordulhattak rá a záró játékrészre a csapatok.

Rémálomszerűen kezdődött az utolsó negyed az oroszlányiaknak (0-9), amit tovább tetézett, hogy a negyed közepére mindkét magas emberüket elveszítették, akik a kipontozódás sorsára jutottak. Ezt követően megindult a lejtmenet, teljesen elbizonytalanodtak a hazaiak támadásban, enyhült a koncentráció a védekezésben is, így több tiszta dobóhelyzetet és könnyű kosarat is engedtek az ellenfélnek. És ahogy ilyenkor lenni szokott, ahogy csökkent a különbség, úgy váltak egyre görcsösebbé a vendéglátók, a pest megyei csapat pedig egyre magabiztosabbá, felcsillant a szemük előtt a győzelem lehetősége és vérszemet kaptak. 2 perccel a vége előtt átvették a vezetést (70-71). Nagy adok-kapok zajlott a pályán, két pontos vendég vezetésnél sikerült egyenlíteni egy szép betörést követően a hazaiaknak, 1,5 támadásnyi idő volt ekkor hátra. Foggal-körömmel védekeztek az oroszlányiak, többször is nehéz dobásra kényszerítették a nagykőrösi játékosokat, viszont a védőlepattanót nem sikerült megcsípni. 3-szor is próbálkozhattak a hazai játékosok szorításából a vendégek, egyik sem talált utat a gyűrűbe, végül egy kis szerencsével az OSE-hez került a labda, amikor már kevesebb, mint 20 másodperc volt vissza. Az időkérést követően két ízben is lehetőség nyílt a mérkőzés megnyerésére, de mindkét dobást elhibázták a hazaiak, így következhetett az 5 perces hosszabbítás (74-74).

A lélektani előny egyértelműen a nagykőrösieknél volt, akik ezt ki is használták és gyorsan el is léptek 4 ponttal a ráadás első perceiben. Válaszul egy oroszlányi 3 pontos érkezett, majd egy jó védekezés hazai oldalról, így ismét a vezetésért támadhatott az OSE. Ehelyett eladott labda és leindítás, majd kosár jó plusz 1 következett, amivel ismét 4 pont volt a differencia. Az oroszlányi csapat mindent megtett, hogy behozza a lemaradását, de a legvégén nem koncentráltak kellőképpen a hazaiak (5-ből 4 büntető maradt ki a hosszabbításban), a kissé kaotikusra sikeredett véghajrá után a Nagykőrös örülhetett, 80-81 arányban megnyerték a mérkőzést.

Gurszky Gergő: „Nagyon hosszú, csaknem két éves hazai veretlenségi sorozatunk szakadt meg a mai napon, szomorú vagyok, hogy pont így, ilyen forgatókönyvvel. Sok minden kavarog most a fejemben, de ezekre inkább nem térnék ki. Az igazság az, hogy az a csapat, amelyik 10 perccel a vége előtt 17 ponttal vezet, és ezt az előnyt nem képest megtartani, az a csapat nem is érdemel győzelmet. Ezt mi szúrtuk el, megajándékoztuk az ellenfelünket egy győzelemmel. Nagyon sok tényezője volt a mai vereségnek, ezeket a meccs után megbeszéltük.
Sajnálom, hogy azt a maréknyi szurkolót, akik kilátogattak a mérkőzésünkre és buzdítottak minket, nem tudtuk győzelemmel megajándékozni és meghálálni a bíztatást. A lehető legrosszabbkor jött ez a vereség, amit még fájóbbá tesz a meccs mikéntje, de nincs mese, tovább kell lépnünk, mert most aztán megállás nélkül jönnek a keményebbnél keményebb mérkőzések. Most padlót fogtunk, de fel fogunk állni a padlóról! Nagyon jó tanulópénz volt ez a meccs mindenkinek, hasznunkra fog válni a jövőben. Megyünk tovább, ezen a meccsen már nem morfondírozhatunk, csak a szombati, Piliscsaba elleni mérkőzésre szabad koncentrálnunk, ami szintén komoly erőpróbának ígérkezik!”

Hozzászólások