Női: Felszabadult örömjáték, több mint 50 pontos győzelem

OSE Oroszlányok - Pityke KSE 103-49

Dátum: 2018. febr. 18.OSE Oroszlányok – Pityke KSE 103-49 (21-10, 22-8, 30-14, 30-17)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, 30 néző
Vezette: Kovács, Novák

OSE: Farkas 12, Pándiné 8, Zsenits 33, Kurucz 26, Krecsmajer 4
Cserék: Lázár –, Fazekas 4, Horváth 9, Berendi 7/3

Edző: Gurszky Gergő
Másodedző: Fodor Ármin

A nagykőrösi székhelyű Pityke KSE látogatott a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokba a felnőtt női Pest megye bajnokság alapszakaszában. Mindig nagy csatát vívott egymással a két csapat, az előző szezonban az alapszakaszt követően a bronzmeccsen is egymásnak feszültek a felek, akkor az oroszlányiak diadalmaskodtak nagy csatában, az előző egymás ellen játszott meccsüket viszont a Pityke nyerte Nagykőrösön 4 ponttal, nem kisebb küzdelem után.

Motiváltan és határozottan kezdett az oroszlányi alakulat, az elejétől kezdve próbálták kihasználni magassági és fizikai fölényüket a palánkok alatt. A hazai hátsó alakzat stabil lábakon állt, ezzel a kemény és szervezett védekezéssel pedig nem tudtak mit kezdeni a megszeppent vendégek. Átmeneti játékban jól lassították az oroszlányiak a nagykőrösi támadásokat, az agilis védekezés eredményeképpen pedig többször kikényszerített dobásba hajszolták a Pityke játékosokat a hazaiak, vagy éppen a támadóidő lejárta miatt került vissza a labda újfent a vendéglátókhoz. A támadásbeli pontatlan befejezések, illetve pár védekezésbeli helyezkedési hibából kapott kosár miatt „csak” 11 pontos OSE fórral zárult az első negyed (21-10).

A folytatásban még inkább lehengerlő játékot nyújtott az Oroszlány. Szépen járt a labda támadásban, a hazai centerek tarthatatlannak bizonyultak a nagykőrösiek számára (27 pontot szorgoskodtak össze a vendégek palánkja alatt már az első félidőben), míg védekezésben továbbra is komoly erőpróba elé állították a pest megyeieket, gyakorlatilag csak elvétve találtak be az oroszlányi gyűrűbe. Ahogy fáradtak a vendégek, úgy kaptak egyre inkább vérszemet a hazaiak, aminek köszönhetően folyamatosan nyílt az olló a két csapat között, 20 perc játék után 25 pontos előnyben volt az OSE (43-18).

A jelentős fór ellenére sem vettek vissza a hazaiak a 3. játékrészben, az erejükkel teljesen elkészülő és széteső nagykőrösieket gyakorlatilag állva hagyták a negyed első felében, egy 18-2-es futással pedig végérvényesen eldöntötték a mérkőzést, hiszen ekkor már 40 pont fölé duzzadt a két csapat közti különbség, a záró negyedre 41 pontos OSE vezetéssel fordulhattak rá a csapatok (73-32).
Az utolsó 10 perc már csak formalitás volt, csak a különbség volt a kérdés. Nem vették félvállról ennek ellenére sem a hazaiak a még hátralévő játékperceket, folytatták a helyenként sziporkázó játékot, és átrohantak az ellenfelükön, amit jól mutat a 30 dobott pont a záró játékrészben.
Összességébe véve fegyelmezetten, önbizalommal telve és jól játszva, 100 pont fölé jutva (60 dobott pont a második félidőben) fektette két vállra egyik nagy riválisát az oroszlányi csapat. A vége egy meggyőző teljesítmény után, magabiztos, 54 pontos OSE győzelem (103-49).

Gurszky Gergő: „Felszabadultan játszottunk, élveztük a kosárlabdát, és ez jól visszatükröződött mind a teljesítményünkön, mind az eredményen. Habár nem játszottunk tökéletesen, az átmeneti játékunkba azért bele-bele hibázgattunk, de ez most közel volt a makulátlan teljesítményhez. Gratulálok a lányoknak, nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, a vártnál jóval simábban, igazi csapatmunka volt.”

Hozzászólások