Női-Rájátszás: BENT VAGYUNK A DÖNTŐBEN!

OSE Oroszlányok - Monor SE 80-54

Dátum: 2018. máj. 12.OSE Oroszlányok – Monori SE 80-54 (21-14, 23-11, 16-19, 20-10)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, 50 néző
Vezette: Szájer, Gyurka

OSE: Farkas 23, Pándiné –, Zsenits 4, Kurucz 23/6, Horváth 11
Cserék: Lázár 6/6, Fazekas 4, Berendi 2, Krecsmajer 7

Edző: Gurszky Gergő
Másodedző: Fodor Ármin

Szombaton este 7 órakor került megrendezésre a Pest megyei felnőtt női bajnokság elődöntőjének visszavágója a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban. A csütörtöki monori mérkőzést 25 ponttal nyerő oroszlányiak magabiztos előny tudatában fogadták a Monori SE gárdáját.

A tetemes előny ellenére könnyelműségnek a nyoma sem látszódott a hazai csapaton, az első perctől kezdve nagyon határozottan és keményen kosárlabdáztak az oroszlányiak, hamar az ellenfelük tudtára adták, hogy ezt a mérkőzést is meg akarják nyerni. Az OSE védekezése továbbra is megoldhatatlan feladatnak bizonyult a monoriaknak, a negyed derekán már 10 pontos előnyben voltak a vendéglátók (16-6). A folytatásra összekapta magát valamelyest a Monor, 21-14-el fordultak rá a csapatok a második negyedre (21-14).

Csikorogtak a fogaskerekek a második etap elején, emiatt kicsit visszaesett a komárom-esztergom megyeiek teljesítménye. A vendégek el is kezdték volna a felzárkózást, de a 3. percben jött is a felrázó időkérés és a védekezés váltás hazai oldalon, ami után egy 13-0-ás futást produkált az OSE, 20 pontra növelve a különbséget (38-18). A pest megyeiek megpróbáltak látótávolságon belülre kerülni, de mindenre volt válasza a hazaiaknak, így a félidőben egy híján húsz volt a két csapat közti differencia (44-25)

A 3. játékrészben a hazaiak figyelme kissé lankadt védekezésben, ami jó pár felesleges faultot eredményezett, így hamar bónuszban voltak a vendégek, amit ki is használtak, 9 büntetőt küldtek a helyére – a negyedben dobott pontjaik csaknem felét így szerezték – a 10 perc leforgása alatt, míg támadásban ezúttal pontatlanabbul céloztak a hazaiak, így 3 pontot tudott faragni a különbségből a Monor (60-44).

Az utolsó 10 percben ismét megvolt a kellő koncentráció hazai oldalon, a meccsből hátralevő időben sem tétlenkedtek az oroszlányiak, még egy védekezésbeli variáció gyakorolásának szentelték a fennmaradó játékperceket, illetve megérkeztek a középtávoli és külső dobásaik is a mérkőzésbe, aminek köszönhetően 10 ponttal megnyerték a záró felvonást is, a mérkőzésen pedig 26 ponttal diadalmaskodtak, a végeredmény: 80-54. Összesítésben tehát talán a vártnál jóval simábban, 50 ponttal és kettős győzelemmel nyerte meg a párharcot az OSE csapata, ezzel pedig jegyet váltott a bajnokság döntőjére, ami szintén oda-visszavágós lebonyolításban kerül majd megrendezésre.

Gurszky Gergő: „Megalapoztuk az odavágón a továbbjutást, ma befejeztük a munkát. Fontos volt, hogy ne tudatosuljon a fejekben idő előtt, hogy megvan a továbbjutás, csütörtök óta ezt sulykoltuk a csapatnak, hogy az utolsó percig hajtanunk kell most is, készülve a döntő meccseire. Ez sikerült is, habár most közel sem nyújtottunk olyan meggyőző teljesítményt védekezésben, mint csütörtökön, és a tiszta dobóhelyzeteket sem értékesítettük megfelelő arányban, de ennek ellenére is dobtunk nekik 80 pontot, ami azért magáért beszél, ugyanis senki nem dobott még nekik ennyit a szezonban. Nagy dolgot vittek véghez a lányok a döntőbe jutással, büszke vagyok rájuk. Sikerült megmutatnunk az oroszlánkörmeinket ezen a két meccsen (is), úgy gondolom teljesen megérdemelt a döntőbe jutásunk.”
„Nagyon nagy csodának kellene történnie ahhoz a másik ágon, hogy ne a másik monori gárda, a Monori SE-Szedd ki! ellen játsszuk a döntőt, úgyhogy az elkövetkező napokban már el is kezdjük a célirányos felkészülést a döntő meccseire. Azt mondtam a mai meccset követően a lányoknak, hogyha a csütörtöki védekezésünket vegyíteni tudjuk a mai ponterős játékunkkal, akkor boríthatjuk a döntőben a papírformát. Eszerint fogunk hozzáállni, és hiszünk benne, hogy sikerülhet.”

Hozzászólások