OSE Spartans: Nem tudtuk megszorongatni a bajnokság favoritját

OSE Spartans - KVSE Kémények 57-76

Dátum: 2018. márc. 10.OSE Spartans-KVSE Kémények 57-76 (8-19, 16-20, 15-23, 18-14)


Vezette: Bognár, Magyari
OSE: Oravecz 2, Gecsei 2, Szedlák 14/3, Nagy, Csiszár 9
Csere: Kláris 19/6, Hartmann 6, Orbán, Szakáll, Véber 5

Játékos-edző: Kláris Zoltán

Az OSE csapatának 4 palánk alatti emberéből sérülések miatt 3-an a lelátóról szurkoltak, egy pedig nem tudott eljönni a mérkőzésre, így Szedlákék egy felforgatott szerkezettel várták a bajnokság favoritját. 

Az első negyed nem alakult valami fényesen. Szentirmay Péter vezetésével stabilan és jól játszottak a komáromiak, míg a spártai harcosok nem találták a gyűrűhöz vezető utat. A 2. félidőben az OSE zónára váltott, ami részben hatékonyabb volt, viszont volt mindig egy játékos a védekezésben, aki nem találta a helyét, így a pontok a továbbiakban felváltva estek a pályán. Sok támadást így is megszűrtek Gecseiék, de sajnos 2. szándékból Szentirmay András és Radics nagyon sok pontot dobott. Csiszár indulásai és Szedlák betörései némi ellensúlyt jelentettek, de a lényegen nem változtattak. Nyert a bajnokaspiráns és továbbra is fölényesen vezeti a bajnokságot.

Kláris Zoltán: „Ellenfelünk két bajnokságban minőségi kerettel nagyon jól helytáll, nekünk pedig túl sok a problémánk ahhoz, hogy meg tudjunk szorongatni egy ilyen jó csapatot. Látok némi esélyt arra, hogy a rájátszásra előrébb tudjunk lépni a játék minden területén, de ez most szinte lehetetlennek tűnik. Nekifutunk, rendezzük sorainkat, és igyekszünk a jelenlegi helyzetből előnyt kovácsolni.”

Hozzászólások